København på under et døgn

Hva gjør du når du selv ikke står ansvarlig for booking av billetter og denne viser ankomst kl. 0700!!! og selv om du har gode intensjoner om å komme deg tidlig til sengs får du ikke mer enn 3 timers søvn... gjeeeesp.

Krysser fingere og tær og alt annet du har for at hotellet fremdeles har ledige rom og kan sjekke deg rett inn på hotell rommet slik at du kan få iallefall et par timers søvn.

Heldigvis hadde vi det vi så fint kan kalle gullhår i ræva for ledige rom hadde de og vi ble sjekket rett inn når vi ankom Hotel Royal Radisson Blue tidlig onsdags morgen. Så nå sitter vi så fint oppe i 15 etasje med utsikt over Tivoli og er klare for å krasje til sengs. Det er nå godt 10 timer etter ankomst til deilige men litt forblåste København og det har vært en begivenhetsrik dag.
Den avsluttes med klokkeklang og spredte nyttårs raketter over hele byen. Tivoli lyser som bare det med sien flotte julelys, vinden uler rundt hjørnene godt blandet sammen med lyden fra storbyen... Absolutt perfeksjon.

Vi startet med et par timers søvn for å hente oss litt inn fra den så alt for tidlige starten. Så bar det ut i den friske vinden. Lunch var først på planen og vi hadde fått en anbefaling på Café Norden midt på strøget. Å finne cafeén var ikke noe problem, den dukker opp plutselig og vi begir og ivrige og noe små forfrosne inn. Å finne et bord er derimot umulig. Her var det som vi var forberedt på stinn brakke. Derfor tar vi heller turen direkte opp til Nyhavn og havner her på den flotte restauranten Cape Horn. .... Og blir sittende i over 2 timer !!!Kan ikke huske sist vi brukte så lang tid på å kose oss med mat og drikke. Vi bestilte en utrolig deilig frokost tallerknen og avsluttet med et lite kakestykke og kakao. Hit kan jeg så absolutt anbefale å ta turen. Elsker atmosfæren og bekledningen til de ansatte. Og det er tydelig at dette er en kjent og rekommandert restaurant, for det siger på og fylles godt opp. Spesielt merker jeg at det er mange franskmenn som besøker her.Jeg hadde kun en plan med København besøket idag og det var å besøke Tivoli for å se all den fantastiske juledekoren som blir satt opp hvert år og fy søren. Julefølesen kom rett tilbake i det øyeblikket jeg satte mine føtter innenfor hovedporten. Og jeg tuller ikke. Endelig så fikk jeg et glimt av hvit jul. woopTrollemor langt ned i gløggen sin. For hva er vel jul uten noe gluewein....?
Et døgn er alt for lite i en av mine favoritt skandinaviske byer. Men jeg føler at jeg alikevell har fått brukt dagen godt her. God mat og drikke og masse tid til å bare gå rundt å kikke (var ikke i shopping humør). Håper bare at neste gang jeg besøker så kan jeg komme når det er en smule varmere i luften..

Siste dag i 2015 tilbringes i Sverige. Vi leier bil og kjører opp mot Lund og åsene for en rolig o deilig nyttårsfeiring på fashionable The Lodge. Jeg gleder meg..  

#blogg #reiseblogg #livsstil #livsstilblogg #nyttår #nyttårsfeireing #reisetips #travellingmunk #danmark #københavn #tivoli #strøget #nyhavn #skandinavia #nordic #visitdenmark

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits