Dansk julestemningMed bare dager igjen til julen og noen etterlengtede feriedager kan jeg se tilbake på en flott førjuls tid. 

Å få lov til å reise til danmark i starten på desember var absolutt genial. Legg julebakst og julestri til side. Når stena line inviterer til julecruise for å oppleve de mange danske julemarkedene kan jeg jo ikke annet enn å si : JA! 

Og ja mens kanskje mange tenker London, New York eller Tyskland når jule "tradisjoner " (les juleshopping) kommer opp, er faktisk ikke en liten tur over til naboen å forakte. Jeg er og blir bare mer og mer glad i Danmark ettersom årene går. Gode minner fra barndommen skader heller ikke.

Med leiebil som lett tar oss rundt til Danmarks koseligste markeder står vi fritt til å velge (etter god hjelp) hvilke markeder som er verdt et besøk.

Og Børglum kloster er definitiv et slikt, som er verdt å trekke fram. Her fikk jeg virkelig opp juleånden!Vi blir møtt av det Danske heimevernet ved innkjørselen til klosteret som ligger ute på landet i Vrå. Det er fullpakket av bil og heimevernet fungerer heldigvis idag som parkeringsvakter 

Med historie som stammer tilbake til 1100 tallet og virke som både kongsgård, kloster og hovedgård er det uten tvil mye disse veggene kan fortelle oss. Men nå er det jule stemningen som som skal fortelles.

Ute i forgården blir vi møtt av julemanden som hjertelig (men litt creepy manisk) står og ler hjertelig og som seg hør og bør julemusikk. Med egen julebutikk og museum er det mye å titte på. Hvilke julefristelser. Heldigvisk klarer jeg la være å kjøpe noe selv om det fristet aldri så lite å komme hjem med nok en ny julekule. 
Men det som imponerte meg størst er utstillingen fra julekalender innspillingen om Ludvig og julemanden. Her får vi gå igjennom nissens juleverksted og nissehuset. Bare det er nok til å få meg i jule humør.

Spesielt nissens verksted, jeg kan le se hvor spennende det må være for små barn å besøke klosteret, sikkert enda mer magisk om en har et forhold til advents serien. Vi vandrer rundt en stund før vi samles for lunch i Café Vognporten.Her venter deilig dansk husmannskost og julebakst. Mett og fornøyd tar vi en siste titt innom klosterets egen lille kirke som for anledningen er pyntet flott til jul med levende lys og jesus´s julekrybbe.Skuldrene har senket seg en stakket stund og jeg kjenner meg veldig fornøyd. Et lite snev av et barns forventning opp mot julen kan kjennes såvidt i magen. (for du har vel ikke glemt hvordan det var å feire jul som barn - alle forventningene og de ekstra lange dagen opp mot julaften)

Jeg er glad jeg fikk oppleve dette flotte julemarkedet. For meg ble det en ny liten dansk favoritt! 

Turen er i samarbeid med Stena LIne, Sembo og Nordic Travel Bloggers, Innhold og bilder er som vanlig mine egne helt og holdent.

 

 

#SantaLineXmasTrip #NordicTB #travel #reise #reiseblogg #julestemning #juletur #christmas #livsstil #livsstilsblogg #blogg #reisetips

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits