Lille NorgeSanta Line ankommer Frederikshavn tidlig søndags morgen og jeg er litt spent på hva Fredrikshavn har å tilby. Tidligere har jeg alltid ankommet Danmark via Hirtshals og, vel la oss være helt ærlige. Hirtshals er langt fra verdens navle! Mer... en plass "der du sko tru at ingen kunne bu!".

Frederikshavn er helt motsatt og pyntet flott til jul. I tillegg kan de skryte på seg et juletre sendt helt ifra Norge. Det er ikke lite bare det. Og nå denne helgen er de også en av vertsbyene til VM i håndball. Norges første kamper spilles her. Det er noe de er stolte over.

Hotellet våre svenske venner (Daniela og Annika) har overnattet på ligger tett på både hovedgaten og fergeterminalen. Perfekt plassert. Resepsjonisten viser oss vei og kan fortelle oss at Fredrikshavn kan by på danmarks (eller var det nå Europas?) største adventskrans, Danmarks største misteltein og flere andre store opplyste julemotiver.  I tillegg blir vi tipset om en super koselig café vi så absolutt bør besøke.Restene fra stormen Gorm ligger i luften og det er lite snø å skue, mer vind og regn. Typisk jærsk julevær med andre ord. Det begynner å bli mørkt ute men vi setter nesen mot café´en slik at vi får fullt utbytte av lyshowen når det er mørkt.

Og tar du turen innom Frederikshavn MÅ du bare kikke innom Empire Café. Koseligere plass skal en lete lenge etter. Vi ble sittende her i laang tid. Jeg koste meg med deilig gløgg. Er du sulten finner du spisestue i bakdelen av caféen i diners stil. Også det så deilig ut.

En dag skal jeg tilbake og teste maten.

PS - glem ikke å ta årets julekort når du besøker julegaten. Gode juleønsker fra Annika, Annette, Janicke og Daniela. Følg gjerne de andre jule-bloggerne ved å klikke inn på linkene.

 

Turen er i samarbeid med Stena LIne, Sembo og Nordic Travel Bloggers, Innhold og bilder er som vanlig mine egne helt og holdent.

 

#SantaLineXmasTrip #NordicTB #Travel #reise #reiseblogg #julestemning #juletur #christmas #christmasescape #livsstil #livsstilblogg #blogg #reisetips

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits