Dansk julestemning med Stena Line.

#sponset

Ønsker du å komme litt vekk i fra julemaset her hjemme men alikevell ikke fra julemagien? Den finner du nemlig i Danmark. Jeg har nylig vært på tur med Stena line fra Oslo til Fredrikshavn på julemarked besøk.

Med "Last christmas" på repeat og lukten av brente mandler og gløgg kjenner jeg at julestemningen kommer krypende. Det er første søndag i advent og en leiebil står å venter på oss slik at vi kan komme oss litt rundt å få oppleve de mange julemarkedene Danmark har å by på.

For selv om truende skyer og rapportering om at Gorm er på vei, trosser vi regn og mangel av snø. Gluwein og Æbleskiver står på programmet.

Målet er Ålborg og julemarkedet som holdes der, men først skal vi innom Sæbygård Slott og Børglum kloster.

#SantaLine (stena lines jule cruise) ankommer Fredrikshavn tidlig på morgenen, og vi henter opp våre to svenske kollegaer før vi setter nesen sydover mot Sæbygård Slott og dagens første julemarked.

Sæbygård slott ligger ute på landet ca. 45 minutter utenfor Fredrikshavn og idet vi kjører over en bakketopp (joda de finnes også i Danmark) dukker det flotte slottet opp. Det er allerede fullpakket med biler og forventningsfulle barn som sikkert leter etter Julemanden.Med et lite julemarked i slottsgården og innendørs marked i de mange rommene finner du garantert julestemning her. De ansatte er tidsriktig kledd og jeg får assosiasjoner til Askepott. Her mangler nesten bare snø, hest og kjerre for en fullkommen jule stemning.

Vil du besøke nissen juleverksted? det finner du på Børglum Kloster. Et fantastisk julemarked og en flott café hvis du er det i tide til lunch. Det er travelt her og nasjonalgarden sto og tok oss imot. Fullpakket parkering men alikevell ikke for store mengder inn ei klosteret. Klosteret har også et vanvittig stilig kostyme museum med de mest overdådige kjolene som du kan tenke deg. Råkult og så absolutt verdt et besøk. Her fikk jeg virkelig kjenne på jule følelsen. Ekte julemarked i typisk tysk stil finner du i Ålborg. Ålborg som nok er aller best kjent for gaten sin Jomfru Anes har så mye mer å by på. Det har jeg også skrevet mer om her. En av mine favoritter under dette besøket.

I tillegg til det lille koselige julemarkedet i sentrum finner du masse flotte belyste gater og kjøpesenter. Et lite mekka for oss Nordmenn som er så glad i Danmark. Og så er det så enkelt å komme seg hit. Vi brukte bil, men hvorfor ikke hoppe på toget?

Sist, men ikke minst på vår lille rundreise var jul i den gamle by i Århus. Litt lenger å kjøre. Regn med ca. 2 timer fra Fredrikshavn og ferjekaien.

Den gamle byen var utrolig koselig. Du har flere årtier du kan besøke, men den eldste delen er så absolutt den som er flottest. Med hest og kjerre kan du ta turen rundt i byen, besøke de ulike husene og oppleve julemarkedet på torget. Med autentiske hus fra 17 og 1800 tallet kan det nesten ikke bli mer idyllisk.Århus er så mye mer enn jul i den gamle by. Dessverre slutter vår lille utflukt i den gamle by men jeg er rimelig overbevist om at Århus kan klare å skaffe julestemning i selve byen også.

Vil du oppleve jul i Danmark er det fremdeles ikke for sent. Vi har kun 1. desember og Stena Line går daglig. La julestresset være, hopp på båten kjøp julegaver i fred og ro og ikke minst la juleroen og stemningen senke seg i de mange flotte julegater og julemarkeder som finnes på nord jylland. Det kan så absolutt anbefales

 

Turen er i samarbeid med Stena LIne, Sembo og Nordic Travel Bloggers, Innhold og bilder er som vanlig mine egne helt og holdent.

 

 

#SantaLineXmasTrip #NordicTB #travel #reise #reiseblogg #julestemning #juletur #christmas #livsstil #livsstilsblogg #blogg #reisetips

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits