München i Oktober(fest)

#sponset

Da var vi kommet til veis ende.

En superrask togtur fra Nürnberg (1 time og opp mot 300 kilometer i timen, takk DBbahn) og vi ankommer byen i 12 tiden. Siden hotellet ikke er klargjort for oss får vi tid til å finne ut av nabo området og litt av byen. Vi har planer om å møte vår guide på Mariaplassen midt i byen.

München er nok aller best kjent for dens årlig oktoberfest som holdes hvert år i september/oktober sjiktet. Den er iallefall utrolig populær på mine kanter. Med oktoberfest slutt finnes det utrolig nok mange vannhull og vi fikk besøkt et par av dem samtidig som det skulle senere vise seg at München faktisk er litt av et pølse mekka. Men før vi kommer så langt skal Münchens gater utforskes og en pølse middag skal fordøyes.

Vi møter vår guide Reidun (en lokal nordmann som har bodd i munchen i snarere 30 år fra vestlandet) på Mariaplassen rett utenfor det storslotte rådhuset.

I store deler av turen har jeg gått og lurt litt på hvorfor tyskerne er så opptatt av rotter  (???) og hva var sammenhengen mellom rotter og hus. Left me a little bit baffled. Rat hausse er ganske så enkelt et rådhus!! må ha vært et blondt hårstrå som slo til der gitt.Å si at vår guide er litt fascinert og overrasket over vårt valg av culinary er mildt. Men at hun tar på seg sin oppgave er så absolutt. En mer dedikert guide skal en lete lenge etter. Vi tar en lett vandring i Münchens gater og ser litt på historien og de ulike områdene.

München har et flott og stort matmarked som ikke ligger så langt vekk fra Mariaplassen. Her bør du så absolutt ta turen og gjerne lunchen din om du kommer på besøk. Mange bruker nettopp markedet til å kose seg med familien. En kjøper all mat som en trenger på de ulike bodene og møtes sammen rundt øl"teltet" og har en kjempekoselig dag/lunch sammen. Det forstår jeg veldig godt. For her var det godbit på godbit.Etter litt vandring i gatene tar vi turen mot nettopp rådhuset og kveldens middag. De aller fleste rådhus i Tysklands byer har nemlig en rådhus kjeller som inneholder en restaurant og det var hit hvor vi ble enige om at vi iallefall hadde som mål å runde 50 smaks prøver med pølser.

Vi avslutter i stil og bestiller likesågodt en samling av alle pølsene restauranten er kjent for. Og her er det virkelig mange gode. Min favoritt er den sterke chili pølsen. Den var kanon god og kvalifiserer seg som en av de bedre jeg har smakt på denne uken. Om ikke den aller beste!Etter en hyggelig kveld og middag blir det en tidlig kveld. Vi har trossalt vært lenge på farten idag og været til tross. Kulden har en tendens til å krype inn på kvelden.Morgendagen er vår siste i Tyskland og den siste av denne #WurstAdventure. Uken har gått utrolig fort, all reisingen tiltros. Målet for München er den kjente hvite pølsen kalt Weisswurst. Som vi fikk beskjed om var frokost extra lett idag siden vi skal få oppleve frokost/brunch på ekte München vis. Vi tar litt utenfor bysentrum og til Gäststätte Grossmarkthall som er kjent for sin Weisswurst og defineres som den beste.Men det er ikke en sjel å se i området og at det akkurat her skulle være en restaurant er for meg litt rart. Men i det du kommer inn i bygget hører du suset over alle menneskene som sitter på langbord. Langbordene er der for å være sosiale. Og om du ikke kjenner din nabomann, fortvil ikke, etter litt weissbier og wurst er du snart i snakk med også dem. Bryt en kringle med din neste mann..

Weisswurst serveres kokt/trekt i vann og spises sammen med kringler og søt sennep. Og til tross for utseende er den faktisk smakfull. Vil du se meg smake denne? da kan du gå inn hit.

Det var under denne brunchen vi ble litt cocky og bestemte oss for å slå lag nr. 1 ned i støvlene og gå for 60 pølser. Bring it on. Det resulterte i ikke bare weisswurst til brunch men 3 ulike versjoner av andre pølsesorter. Vi var igang igjen. Innen dag syv har det gått sport i å finne flest typer wurst.

Vårt siste besøk i byen blir markedet Auer Dult. Et stort bruktmarked som blir holdt tre ganger i løpet av året. Det var åpningshelg og vi var heldige nok til å få oppleve markedet i flott høstvær. Brukt-marked med alt mulig, både antikviteter, nye oppfinnelser og andre dibbe dutter. Og pølser, for en må ikke glemme hvorfor vi egentlig er her.. pølser!!

Og med en guide som er så dedikert som ho Reidun, som jeg tror ble litt bitt av basillen var det ingen problem å lete opp 4 nye sorter som skulle testes ut. Vi kunne lett gått for 70, for München overgår seg selv når det kommer til pølser men innen dag 7 kjenner jeg at en begynner å bli en smule mett på pølser. 14 typer har vi klart i München alene! det står respekt av slikt synes jeg.

Turen er over og vi sier farvel til vår flinke guide Reidun, takk for all god hjelp og gode historier før vi så tar mot flyplassen.

7 dager med historie, pølser, masse god mat og oppdagelse av Tyskland. Jeg kjenner jeg såvidt har begynt å bli kjent med Tyskland som ferieland. Jeg har lyst å oppdage enda mer og med et land med så mye spennede histore håper jeg det ikke blir alt for lenge til neste gang. Takk til Tyskland og ikke minst det tyske turistkontoret som har latt meg få oppleve så mye gøy. ´ll be back men da på en mer moderat diet......

 Turen er i samarbeid med German National Tourist Office, Best Western Hotels, DBBahn og Nordic Travel Bloggers,Tekst og bilder er helt og holdent mine egne.

 

#blogg #reiseblogg #reise #visitgermany #tyskland #joingermantradition #WurstAdventure #DBBahn #bestofnbg #nuernberg_travel #mynbg #livsstil #livsstilblogg #høstferie #reisetips  #winteriscoming #explore #wanderlust

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits