Makt og prakt, Nürnberg!

#sponset

Det tar en underkant av 4 timer å nå Nürnberg med tog fra Erfurt, men som alltid stiller DBbahn opp med 1. klasses billetter der vi kan slappe av. Og timene fløy avsted. Før vi ante det var vi innlosjert på Best Western Nürnberg City West. Et business hotell litt utenfor selve sentrum. Et stille og rolig område og utrolig hyggelig betjening, men skulle gjerne ønske at jeg hadde sluppet hotellrom på gateplan.

WOW, Nürnberg I think I love you. Elsker kombinasjonen av gammelt og nytt og det har dem fått til her i Nürnberg. Julemarkedet de har her i Desember er Tysklands mest populære og flere hundre tusener kommer innom i julesesongen fikk vi fortalt. 

 

Dagen er nesten over da vi møter vår guide for middag på det som er tripadvisors beste restaurant tips for Nürnberg. Albrecht-Dürer-Stuben. Tradisjonell Franconian mat, For selv om Nürnberg hører til Bavaria er de veldig kvikke på å si at de er Franconiere.

Det lukter jul og varmen slår imot oss idet vi kommer inn i det gamle tradisjonelle lokalet. Det er ikke stort men det syder av folk. En reservasjon er så absolutt å anbefale for å få et bord her.  Er det noe Nürnberg er kjent for kulinarisk er det sine bratwürst og sin røde øl.Vi starter med en forrett som inneholder flere typer typiske pølser. Flere pølser står på menyer for neste dag så vi kjører kun en smakstest i denne omgang. Det lar oss smake mange av de andre typiske Franconiske matrettene som tilbys her. Blant annet "Schäufele" Svine-skulder med surkål og Klösse (en form for potetball). Dette er en typisk søndagsrett i området men for oss Nordmenn ligner dette mye på vår julemat Ribbe. Fantastisk mat og en restaurant som så absolutt kan anbefales.

Vi tar tidlig kveld slik at vi er opplagte til morgendagens pølse-eventyr og byvandring.

 


Nürnberg i dagslys er om mulig enda bedre enn Nürnberg i kveldslys. Det første som slår meg er den flotte arkitekturen, de gamle kirkene og borgen/slottet Kaiserburg på toppen midt i sentrum. Markedsplassen er fullt med boder som har de franconiske farger rødt og hvitt og ikke fargene til Bayern som er blått og hvitt. Markedsboder som er fyllt med kortreist mat, øl, pølser og en annen kjent vare fra Nürnberg, pepperkaken.

Før vi kommer tilbake og får oppleve mer av markedet og klokkespillet kl. 1200 skal det spises en tidlig lunch. Vi har blitt advart så frokosten var ikke fullt så stor idag. Det er idag vi skal få smake den godt kjente Nürnberg würsten. Med kallenavn som avkappet finger og også Nürnburgeren (fordi den spises 3 pølser i et rundstykke). Disse pølsene er mye mindre enn de tradisjonelle pølsene vi til nå har hatt.

Vi ble tatt imot med åpne armer inne på Bratwürsthausle (Nürnbergs mest kjente würst restaurant), av eieren og han sønn som viste oss produksjonen i kjelleren og restaurantens kjente meny. Restauranten åpner kl. 10.00 og det strømmer allerede på med folk. Bordene fylles like fort som de tømmes. Det arbeides i den åpne grillen. Her skal maten serveres kjapt. Det er de også godt kjent med. Dette er plassen du kommer på en kjapp lunch pause. Innen 20 minutter har du fått bord, bestilt og spist opp maten din. Genialt.En deilig lunch og vi kan krysse av 3 ulike Nürnberger pølser. Alle servert og laget på sin egen måte. De vanlige som er stekt på åpen flamme grill, kokte i buljong og Saure Zipfel bratwurst kokt i eddik, sukker, krydder og løk. Vi får også se Husets stolthet slakter-tallerkenen. Dette er en type matrett som kun spises når det begynner å bli kaldt ute og vår vert er kjapp med å ta et bilde som skal postes på Facebook for å annonserer at årets sesong nå er i gang.

Etter en god pølse brunch er det på tide å ta på vindjakken, lua, hanskene og ikke minst skjerfet. For nå venter kulden. En bytur vandring rundt i Nürnbergs historiske gater. Skulle gjerne ha sett mer og fått mer innblikk men kulden er bitende og vi klarer ikke å holde fokus. Får satse på at en ny tur hit kan gjøre at jeg får se enda mer av denne fantastiske byen. Som nok har blitt en av mine favoritter på denne turen.

Vi varmer oss med lokal produsert rotbier (rød øl) og gjør oss klar til kveldens finale og farvell med byen. Våre guider lover oss en stor overraskelse men vil ikke fortelle oss hva før vi kommer dit.

Du tror det ikke før du får se det!! Sushi pølse og ikke bare en men 3!! F.A.N.T.A.S.T.I.S.K Jeg mener, hvem kommer på slikt? Det skjer bare i Nürnberg.

Men spøk til side. Pølse sushi smakte fantastisk godt og er iallefall noe av det mest eksotiske vi har hatt på hele turen. Genialt jenter.

Next up: heading back north - Coburg. 

 

 

 

 Turen er i samarbeid med German National Tourist Office, Best Western Hotels, DBBahn og Nordic Travel Bloggers,Tekst og bilder er helt og holdent mine egne.

 

#blogg #reiseblogg #reise #visitgermany #tyskland #joingermantradition #WurstAdventure #DBBahn #bestofnbg #nuernberg_travel #mynbg #livsstil #livsstilblogg #høstferie #reisetips #dergutebaer #winteriscoming

 

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits