På vei inn i ukjente terreng

#sponset

Leaving Thüringen og setter kursen for Bavaria.

Men først skal Erfurt oppdages med local guide. I isende kulde og vind er vi klar for en 2-3 timers sightseeing. Her kjenner jeg at det må kjøpes både lue, vanter og tights!!! Vinteren kom plutselig.Dette er for meg den perfekte shopping by. Akkurat passe stor og med et sjarmerende gammelt bysentrum, fantastisk flott katedral, god mat og ikke minst god drikke. Alle disse tingene henger godt i sammen og det finner du akkurat her.. i Erfurt.

Letteste måte å komme hit er via fly til Frankfurt (det går mange direktefly dit, Lufthansa opererer disse flygningene) og så hoppe på toget for et par timer. Voila - julemarked, kos og alt du kan tenke deg. Til og med mange kjente og kjære barnetv figurer fra 70-80 tallet finnes her i disse gatene. Nostalgi på høyt plan.

Hvem er denne karen med sekk og lue på?Erfurt er kanskje mest kjent for sin lengste bebodde bro (Krämerbrücke) 120 meter lang med 32 bebodde hus. Men det er ikke lett å se at det er en bro, til det er den for tett. Men utrolig koselig gate med små butikker. Husker du stedet der vi prøvde Goethe wurst og eggelikør? Disse har egen butikk i Erfurt også. Masse godsaker, så stikk nesen innom her og snus på alle de Thürinske spesialiteter.

Om bare disse veggene kunne snakke.... tenk deg de historiene som da hadde kommet fram. Erfurt bugner av historie og for å oppleve alt burde du så absolutt vært her for en hel helg.Vi kommer ned til markedsplassen og de holder på å pakke ned etter Oktoberfest som også feires her med et stort øltelt, boder og karuseller. Dette er nok noe mer familieorientert enn det kjente Oktoberfest i München. Det første synet som møter oss er den helt fantastiske St. Mary´s katedralen som tårner sammen med kirken St. Severus, litt av et skue.

Turen ble avsluttet med lunch på Faust Food. Og så langt en av Tysklands beste Würst...Grillet fersk Brackwurst på åpen flamme og helst litt brent. Da synes jeg den er som aller, aller best. Faust food betyr neve mat og er en av Erfurts mest kjente "gatekjøkken".

Du sitter inne (inhouse grill) og er du riktig heldig kan du lett komme over en gruppe sykkler eller segway drive-through. For det er også en mulighet, derav navnet faust(neve) food!

Vi fikk også her smake pølse selv om vi gikk for noe annen til lunch, de fleste spise hamburgeren som ble laget på åpen grill. Bare lokale gode råvarer å få også her. Jeg gikk for vegetar varianter.

Neste stop Nürnberg. Vi forlater Thüringen for Bavaria, nye ukjente terreng skal oppdages...

  

 

Turen er i samarbeid med German National Tourist Office, Best Western Hotels, DBBahn og Nordic Travel Bloggers,Tekst og bilder er helt og holdent mine egne.

 

#blogg #reiseblogg #reise #visitgermany #tyskland #joingermantradition #WurstAdventure #DBBahn #bestofnbg ##nuernberg_travel #mynbg #livsstil #livsstilblogg #høstferie #reisetips #dergutebaer #winteriscoming

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits