So long Berlin, next Erfurt.

#sponset

Berlin en tidlig søndagsmorgen er en stille by. Ingen trafikk, folketomme gater, ingen sirener eller annen type by lyd. En stor kontrast til Berlin på dag og kveldstid. Til og med banen er tilnærmet folketom!

Tidlig opp idag for å komme oss avsted sørover mot Erfurt som ligger sånn ca. midt i hjertet av Tyskland. Her skal vi ha to overnattinger og veksle mellom byene Erfurt, Weimar og Arnstad/Holzhausen med 2 overnattinger på et sted er dette ganske så luksus. En får nesten tid til å pakke ut kofferten.

Og se den flotte naturen en tøffer igjennom. Turen tar i underkant av to timer og med seter på første klasse (det innebærer bedre seter og gratis WIFI - enhver bloggers drøm) er turen unnagjort på null komma niks.

I strålende høst sol ankommer vi Weimar og høst/løkmarked. Et marked som forøvrig er kjempe kjent og populært. Så populært at det har utvidet med et eget middelalder marked. Weimar er en by med 60.000 innbyggere og på 3 dager kommer hele 300.000 besøkende (9 T.O.M 11 okt)! Det er passe travelt.

17 mai på en god dag er kanskje sammenligningen. Du går i kø største delen av byen. Noe som egentlig her litt trist for byen virker kjempe koselig, men med så mye mennesker på en gang er det umulig å se helheten.

Markedet har småboder med alt mulig, og rundt de større markedsplassene er det plassert opp konsert scener som går hele dagen og kvelden. Et yrende folkeliv og god stemning. Bodene inneholder alt fra mat (løk kake, Würst i alle former og størrelser, grønnsaker) og løk-dukker, Kjeramikk, klær - alt mulig rart du kan tenke deg. I år er det hele nr. 362 gang denne festivalen holdes. Det forteller litt hvor godt forankret den er i den Türingenske tradisjonen.Med 4 forskjellige Würst smakinger også idag. Kast inn en løk-kake og en eggelikør on the go. Thüringen Knackwürst i to utgaven. Den orginale og en litt mindre røket versjon. Thüringen Knackwurst (den orginale) er ferskt kjøtt som er lett røket. Noe som gjør at pølsen får en myk konsistens. Som kjøttdeig men litt fastere. Den mindre knackwürsten var mer fersk i fisken men grunnet størrelsen føler jeg den går under betegnelsen øl-pølse.Vi tok turen innom en butikk for å se på Thüringske spesialiteter og ble tilbudt en smak av årets spesial utgave. En egen Goethe wurst... Den var faktisk veldig god og minnet veldig om spekemat, vi må ha virket ekstra spesielt interessert i tønnen som sto på gulvet (som bord) med utallige eggelikører. Vi ble tilslutt tilbudt en smak av de ulike varianter og jeg valgt meg en med smak av sjokolade og chili. Mektig og god, men i det kalde høst været varmet den godt ned i halsen.

Etter å ha trålet markedet på kryss og tvers endte vi omvisningen med en grillet Thüringen Rostwürst. Som de fleste würst i regionen er også denne laget på svin og er nesten hvit, assosiasjonen som kom opp før den ble grillet trenger ikke å nevnes, men at den var god er det ingen tvil om. Dagens beste, uten tvil.

Og selv om jeg fikk kjeft for å ha puttet ketchup på min halvdel (Sitat:" Bratwurst is best served wth stone grnd mustard and a dash of curry pwdr or grilled onion or kraut, but NOT ketchup.") kan jeg stå for at denne var markedets beste!Tilbake i Erfurt ble kvelden tidlig avrundet med middag på restauranten Haus zum Naumburgiscen Keller. Deilige lokale Thüringen spesialiteter, men etter en full dag av pølser er det greit å avrunde kvelden med noe annet. For min del er suppe et godt og lett alternativ for en ikke altfor sulten mage.

 

 

 

 

 Turen er i samarbeid med The German National Tourist Office, Best Western Hotels, DBBahn and Nordic Travel Bloggers, Tekst og bilder er som alltid mine egne.

 

 

#WurstAdventure #Joingermantradition #Thüringen #tyskland #germany #visitgermany #bloggtrip #blogg #reiseblogg #livsstil #livsstilsblogg #reisetips #mattur #mat #matblogg #deinthüringen

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits