Cinque Terre - Riomaggiore

Akkurat nå ikveld, med vinduet åpent ned mot hovedgaten og en aldri så liten konsert i nærheten er livet ganske så godt.

Vi har nå endelig fått testet ut Italias tog system og loffet oss opp mot Riomaggiore. Den sydligste av de 5 Cinque Terre byene. Det går faktisk helt greit å loffe med tog og kabinkoffert.

Med ett togbytte i La spetzia har vi nå klart oss i 1 1/2 time på tog. Og ankommer en fullstappet stasjon på Riomaggiore litt på hell og lykke. Vi har ikke bestilt noe overnatting, de fleste hoteller er allerede fullbooket men i disse småbyene florere det med såkalte Cameras - rom til leie. Og vi får treff på første forsøk.

Det er ikke noe femstjernes - heller mer en 2´er. Men det er rent, ryddig og ikke minst så har det aircondition!! full pott. Espen´s kriteria er møtt. Dessverre ingen seaview da vi ligger tett i en bakke med et bittelite vindu ut mot et smau. Det får alikevell duge for de to neste dagene..

Tog turen er ikke så veldig ulik en norsk togtur i bunn og grunn. Systemene er rimelig like. Du kan kjøpe billetter i luken hos en betjent eller bruke en av de mange automatene som tar de fleste kort. Beregn alikevell god tid. Du står lett i 20-30 minutter. Og det er rimelig kaotisk og fullstappa på alle stasjonene. Tar du togturen som en del av ferien og stresser ned går det alikevell lekende lett å komme seg fram og tilbake - trengsel til tross.

Skal du kun til Cinque Terre og bruke tiden din der, kan du også få kjøpe deg et kort over flere dagen som gir tilgang til turstiene og togtransport. Da slipper du å klatte med å kjøpe deg billett hver gang. Velger du togveien som vi må du bytte tog i La Spezia om du kommer fra Pisa.

 


Riomaggiore:

Den første av de fem Cinque Terre landsbyene som er på Unesco´s verdens arv liste. En plass du bør besøke iallefall en gang om du har mulighet. Vi kommer hit litt på lykke og fromme. Da vi ikke har bestilt noe rom og finner i tillegg ut at vi har havnet mitt i Ferragosta - en Italiensk merkedag der mange har fri.

Ved ankomst går en gjennom en lang fliselagt tunell før du ender opp i gamlebyen. Her kan du enten ta den bratte trappen ned mot havnen eller følge hovedgaten Via Colombo oppover, oppover mot restaurantene og de mange utleie rommene. Og det var her vi endte opp - på et såkalt Camere.

Det finnes flust av disse i mange forskjellige "kategorier". Vi tok til takke med et lite 3 roms som lå litt oppe i bakken, inne i et smau. Rommet var ryddig og rent og ikke minst avkjølt. For å si det slikt. Vi orket ikke lete etter noe annet alternativ og alt virket greit nok.12 timer etter når du for ørtene gang har blitt vekket av en skriker unge grunnet løvtynne vegger.. ikke fullt så perfekt.

 Etter en natt med lite søvn bestemte vi oss rimelig kjapt at dette fikk bli vår første og siste natt i kaoset. Neste stopp Monterosso. Men siden vi hadde hotellrommet en dag til hadde vi det ikke så travelt med å forlate byen. Når vi endelig er her må vi jo se oss litt om i herligheten. For til tross for turistfelle er det en herlig liten landsby. Mye god mat og atmosfære. I tillegg hadde jeg utrolig lyst til å gå kjærlighets stien - Via dell´Amore. Dette skal være den letteste av alle turene mellom de fem byene.

 

 

 

 

#reise #reiseblogg #blogg #livsstil #livsstilsblogg #visititalia #Italia #reisetips #ferie #ferietips #reiselyst #travel #sommer2015

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits