Nyborg


God morgen ifra Nyborg, her med utsikt til soloppgangen klokken 0530 retning Sjælland.


Fremdeles deilig å være Norsk i Danmark, selv om vi nå er på siste dag. Uken har gått vanvittig fort, noe den alltid gjør når en har sommerferie, eller ferie generelt.

Sitter i skrivende stund og ser utover havet og nyter roen. Vi har vært utrolig heldige med været og hatt sommer hele perioden, det er nesten så jeg gruer for å komme hjem til 17 grader kaldt og regn.

Nyborg er et lite sted helt ytterst på fyn rett før broen Storebælt som går over til Sjælland (fra hotellet har vi faktisk utsikt direkte til Storebælt broene som tar deg over mot København)

Danmarks vugge, Nyborg er der Danmark ble samlet til et rike i sin tid. Du finner masser av historie rundt om i byen og den huser også et middelaldersmarked med ridder turnering rundt Nyborg´s slott hver sommer. En sjarmerende sommerby. Med noen digre feriehus nede ved stranden som jeg skal viser dere senere. Ser at et sommerhus her i syd ikke er å forakte.

I kongers og rikmenns fotspor tok vi turen innom Nyborg slott som var plassen der Danmarks grunnlov ble underskrevet i 1282 og Nordens eldste kongeborg i stein! I fotsporene til Christian den 3 gikk vi gjennom kjeller, riddersal og hans høyelighets private gemakker.Nå venter det en siste frokost før vi igjen tar avsted på den lange vei hjem.. 

 

 

#ferie #sommer #sommer2015 #reise #reiseblogg #blogg #livsstil #livsstilsblogg

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits