Sørlandets perle

Kristansand badet i vårsol er hva jeg forventet meg, og forsåvidt fikk (iallfall for et døgn). Men jeg var ikke helt forberedt på den kalde vinden og temperaturen vi ble møtt med.

For en god stund tilbake ble det bestemt med et par gode kollegaer at vi skulle ut på ny "foto-tur" Den forrige vi hadde var i Egersund før jul - inkl. gløgg og vin og såpass vellykket at dette måtte gjentas. Ikke nødvendigvis med gløgg men iallefall med vin!


 

Reisemålet ble bestemt etter eget ønske til Kristiansand og reisemåte NSB/tog for max sosialisering. Jeg tror det må være nærmere 15 år siden jeg sist tog tog for en lengre reise - og da uten alt for gode minner. Min absolutte foretrukne reisemåte er uten tvil fly - det får deg både rask og enkelt fram til reisemålet. Kan ikke si jeg er bevandret i reisemåte tog, men NSB kunne lett ha oppgradert de langtgående rutene sine - rimelig slitt og godt brukt var mitt første inntrykk. Jærbanen Egersund-Stavanger har togsett som er mer moderne enn det vi hadde. Turen var alikevell hyggelig og gikk overraskende fort ned til sørlandets perle. Også takket være serveringsvognen med god chilensk rødvin til servering.


 

"Bevæpnet" med kabinkoffert og reiseveske var jeg klar for helgens utskjeielser eventyr. Lørdagen badet i sol fra skyfrihimmel, som bestillt - fantastisk deilig om jeg bare hadde pakket parkaen. En dongeri jakke isolerer ikke like godt til tross for ullgenser og stort skjerf. Heldigvis finnes det mange koselige vannhull i byen og dagens første ble innledet med bobler hos naboen.Etter flere turer ut og inn av butikker i Kristiansand´s handlegate #Markens ble lunchen tilbrakt på herlig land. Her sydet det av folk, det var bare såvidt vi fikk bord. For flere år tilbake var jeg her i samme ærend - sosialt samvær med gode venner og deilig mat. Fiskesuppen kan så absolutt anbefales.
 

Jeg kan skryte på meg årets første utepils uteglass. Og til tross for den iskalde vinden (som forøvrig hjalp å holde vinen kald og god) tror jeg jammen jeg kan skryte på meg en ørliten solglød og.Været til tross, helgen gikk unna i en fei og jeg tror jeg har fått sett mer av Kristiansand enn jeg noen gang har gjort før.  • Jeg har lært at gamlebyen kalles for posebyen.
  • Det finnes en faktisk liten sandstrand i sentrum. Bystranda
  • En flott og liten fiskebrygge - fiskebasaren som har utrolig mange flotte spisesteder og ikke minst sjarm.
  • Bra uteliv, hva med et besøk på Bakgården som serverer Norges beste drinker. Eller den brune puben Frøken Larsen som overrasker med moderne interiør og drinker. Valget er ditt - mulighetene nesten uendelige.
  • Se solnedgangen fra Sjøhusets uterestaurant. En absolutt must og spesielt på sommerstid!

 En kan sikkert si mye mer og Kristiansand, men nå hadde jeg bare et døgn til utforskning og dessuten var dette en kosetur.

Jeg vil alikevell påstå at byen kansje er aller best på sommerstid (som så mange andre norske byer). Jeg kan iallefall se meg selv sittende i solen med noe kaldt i glassen i en av byens ute restauranter og nyte en god norsk sommer!

 

 

 

#reise #reiseblogg #blogg #livsstil #livsstilblogg #kristiansand #visitnorway #ilovenorway #norge #venninnetur #vennetur

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits