Rammet av flystreiken?

NOK NÅ, se til å bli enige slik at vi igjen kan komme ut i den store verden!

Ser ikke ut til at Norwegian streiken har tenkt å gi seg med deg første. (eller hører jeg litt andre toner nå i morgentimene?) To steile parter på hver sin side.. Dessverre blir veldig mange nordmenn og andre reisende lidende av at flyene blir parkert, men å finne ut av dine rettigheter er ikke alltid like lett. Blir streiken langvarig vil dette gjøre at det blir dyrere for oss reisende, for til syvende og sist blir det alltid kunden som må ta prisen/kostnaden.For å få fullt utbytte av dine rettigheter gjelder det å ha vært våken i klassen, og følge aktivt med. Ifølge forbrukerrådet har vi som kunder gode rettigheter når vi blir rammet av streik. Klkk deg gjene inn og lær mer om dine rettigheter. Her ramser jeg opp noen forkortede punkter som er verdt å kjenne til.

  • Er flyet ditt forsinket eller kansellert kan du få pengene tilbake eller be om alternativ reise.
  • Du har også rett på en økonomisk kompensasjon, men her er det visse unntak og i dette tilfellet, grunnet streik gjelder ikke kompensasjonen.
  • Ved forsinkelser skal du bli underrettet minst 2 timer innen avreise og flyselskapet er da pliktet til å informere om dine rettigheter. Etter 2 timer har du krav på forpleining iform av mat og drikke. Slike vouchere brukes vanligvis deles ut i flyselskapets skranker. (iallefall de gangene jeg har opplevd denne situasjonen)
  • Vi har vel alle opplevd at bagasjen kansje ikke kommer med flyet eller er fysisk skadet ved ankomst ( mitt verste tilfelle - en knust koffert på Kennedy airport - takk og lov for at kofferten hadde foring, ellers hadde alle mine truser ligget der spredd over samlebåndet) - Ved disse tilfellene har vi også rettigheter. Er bagasjen din forsinket kan du ha krav på erstatning, men det kommer litt an på hvor lenge den er forsinket. Du må melde fra på bagajeutleveringskontoret og kreve eventuell erstatning til flyselskapet innen 21 dager etter du fikk igjen din bagasje. Merk også at du har egen reiseforsikring som dekker dette, med egne regler. Sett deg godt inn i disse. Vær oppmerksom på at det finnes et maksimum beløp på verdivurderingen så om du har ekstra mange Christian louboutin og merkevesker pakket i bagasjen så bør du opplyse om dette når du sjekker inn slik at du får egen bagasjevilkår på din koffert.
  • Er kofferten ødelagt må du også gi beskjed til bagasjekontoret og husk å få med deg "anmeldsen" dette er din verdikupong som gjør at du kan hente ut ny koffert hos utvalgte forhandlere.

Husk ALLTID å tegne reiseforsikring og sjekke opp vilkårene på denne, og ta gjerne en bedre titt på forbrukerrådet sider. Der står det godt forklart om hvilke rettigheter du har både ved bookede flyreiser og pakkereiser.

Be travel smart ♥

Kommentarer

Mstraveltipsy

06.03.2015 kl. 08:34
Jeg mener at pilotene gjør en viktig streik med tanke på faren for dumping av norske arbeidsplasser. Men, det er heller i ingens interesse at det skal gå så langt at det skulle skje noe med Norwegian (i form av konkurs). Det som er kommet ut i media om de forskjellige kravene fra hver part er jo for mange i fly bransjen veldig kjent og flere selskaper som har vært igjennom. Det er en ekstrem tøff situasjon og jobber man i denne bransjen så må man være forberedt på forandringer, men man må også kjempe for å holde arbeidsplassen sin :)

PS! Hvis kofferten blir ødelagt så er det også mulig å få en splitter ny på ankomstservice på flyplassen. De fleste flyselskapene bruker også kjente merker med god kvalitet.

Annette

06.03.2015 kl. 19:17
Mstraveltipsy: Jeg er helt klart for å kjempe for sin arbeidsplass men ikke så langt at det går mot konkurs. Det er nok ingen tjent med :) Men for alt iverden jeg leser og ser kun det som kommer fram i media og kjenner langt ifra fasiten her. :)
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits