Dubai - Dag 2 - Sitting on top of the world!

#sponset

Frokost - dagens viktigste måltid! Jeg bare må få med meg dette måltidet, selv om jeg bare har hatt et par/tre timers søvn. Jeg priorieterer frokosten og blir ikke skuffet av det. Utvalget på Oasis Beach Tower imponerer. Og det er faktisk ikke noe problem å spise sunt her. Frokost på hotell er ofte de beste frokostene jeg får og ofte de gangene da jeg også er sunnest. Og med dette utvalget av fersk frukt - mmmm. Fantastisk.

Vårt første stopp på programmet er et besøk til Burj Khalifa - verdens høyeste bygning, som ruver 828 meter til topps i Finans distriket. Pr.dags dato holder dette bygget (fremdeles) på hele 5 verdensrekorder.Akkurat dette besøket har jeg hatt litt sommerfugler i magen for. Det skal innrømmes at jeg ikke er særlig glad i høyder og akkurat det å ta en heis opp til toppen på 124 etasje (over 400 meter), langt, langt, laaaangt oppe - akkurat det var jeg nervøs for. Men det gikk kjempe flott. Heisen tar i underkant av 1 minutt med 10 etasjer i sekundet, det kjennes knapt. Heisen er innebygget og under turen viser den både lys og lyd show som gjør turen til en opplevelse.

Burj Khalifa åpnes i 2010 etter kun 6 års bygging (slå den Norge!) og inneholder pr. dags dato verdens rekorder for: 

  • Høyeste bygning
  • Høyeste restaurant
  • Høyeste Moské
  • Høyeste badebasseng
  • Flest etasjer (160 stk)
  • Mistet ifjor tittelen Verdens raskeste heisHusk at du må bestille billetter på forhånd. Da vi besøkte bygningen var det fullbooket helt fram til kvelden. Beste tidspunkter å besøke bygget sies å være tidlig morgen og skumring. Skulle gjerne vært her og sett fontene showet fra oven og fått med kveldsbelysningen fra alle de andre bygningene. Det er når du kommer opp i høyden du virkelig ser at Dubai ligger smack midt i ørkenen. Det er ikke mye natur her.

Fra verdens høyeste tårn og rett til verdens største kjøpesenter - planlegg god tid hvis du vil komme igjennom hele 1200 butikker fra billig kjeder til highend Fashion. Her er det noe for alle. For ikke å glemme egen kinosal, akvarium, dyre zoo og skøytebane.  Vi hadde en mellomstopp her så jeg har ikke sett så mye. Tilbrakte mesteparten av denne tiden for en liten snack hos Cheesecake faktory, hvor jeg fikk en vannvittig deilig Mango drink (moctail that is).Dersom du er interessert i Islam og østlig kultur bør du så absolutt ta turen innom Bastakiya området (Dubai´s gamle by) og spise en lunch på kultur senteret til Sheikh Mohammed Centre. Bruk gjerne litt tid til å gå rundt i dette området. Vi fikk god tid til å se oss omkring innen lunchen started. Små smale gater, og små utsalgssteder høye murer og de klassiske vindtårnene. I ytterkantene av murene finner du små restauranter og tehus hvor du kan ta en kald drink eller en liten matbit. Kultur senteret opererer med (open doors, open mind), dersom du har spørsmål er dette stedet å lære og spørre på.Vi avslutter dagen med høydepunktet og litt action. Ørken safari med selskapet Knight tours. Min aller første jeep safari i ørken dyner. hoho.

Vi delte oss opp i to biler, en for "pyser" (undertegnede var plassert i denne, frivillig ) og en bil som tok det helt ut.. For å understreke så var jeg den mest pysete av de pysete. De andre to klarte seg strålende, med reisesyketabeletter og frontseter, meg derimot.. største pysa av dem alle. Neste gang kan jeg kansje prøve meg på litt mer action. Uansett hvor fort (eller i mitt tilfelle, hvor sent/normalt) den bilen går. Når du kommer på toppen av en sandyne og føler at bilen er i ferd med å tippe.. iiiik. Noen lyder i ny å ne unnslapp, selv om ikke farten var på topp :) :) Drit gøy !!Og en perfekt avsluttning av dag en - Champagne i ørkenen og BBQ middag i en beduin leir med underholdning. 

 

 

Turen er i samarbeid med Emiratene og Dubai Tourism. Det har ikke blitt satt noen føring til innhold og tekst, bilder og meninger er mine egne.

 

 

#blogg #reise #reiseblogg #livsstil #livsstilblogg #dubai #utpåtur #mydubai #emiratesNorway #seeyouindubai #hellotomorrow #reisetips #JAResort #Knightstour

Kommentarer

Iselin Renée

12.02.2015 kl. 09:22
Så mange fine bilder :)

Annette

12.02.2015 kl. 21:20
Iselin Renée: takk Iselin, så gøy at du synes det :)

coffee in a cup

13.02.2015 kl. 09:58
SAVN!

og takk igjen for en kjempefin tur - alltid kjekt å reise med deg :)

Annette

13.02.2015 kl. 18:12
coffee in a cup: I Know... kjenner en tur til solen frister riktig så mye akkurat nå :) Takk det samme. :) Det var en ny kjempe tur, forhåpentligvis en av flere. God helg
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits