Julebyen del 1.

Med fridag på fredag og planer om å reise ned til Egersund og julebyen de setter opp hvert år kunne ikke været ha vist seg fra en bedre side. Iallefall ikke hjemmenfra

Nydelig sol som faktisk varmet etter flere dager med hagl, uvær og torden var dette synet veldig velkomment. Men en togtur unna på ca tre kvarter og været snudde totalt. Det som møtte oss var hagl, overskyet og lett regn. Men fast bestemt på at dette skulle være en kose tur gikk vi på med godt mot.

Det finnes jo alltid en varmende stue rundt om i byen... opptil flere som vi opplevde :) hagl og regn var heldigvis kortvarige byger og etter en liten gåtur inn til byen var dette synet noe av det første som møtte oss:

En trevarmer.. morro innslag.

For dere som ikke kjenner byen Egersund så er dette en liten kystby som ligger ca. 77 km. sør fra Stavanger også kjent som Okka by for oss Rogalendinger. Hvert år siden 2003 har de arrangert en lokal julemesse/marked som de kaller for julebyen.

Da settes det opp i to helger før jul en mengde treboder rundt om torget til glede for store og små. Du kan ikke unngå å få julestemning når du tar turen hit uansett vær. Julemarkedet trekker mange folk fra fjern og nær og for oss som bor et lite stykke unna er det lettest å ankomme via tog. Årets siste helg er akkurat denne helgen og søndag kl. 18 stenger de dørene. Men de dukker opp igjen også til neste år.

Første stopp i byen, er blitt en kjenning: #Mocca kaffebar, jeg må alltid innom for en kaffe eller matbit. Det lille koselige huset midt i handlegaten gir en trivelig steming.Dessert først, som appertif, mmm smakte himmelsk. Etterfulgt av malaysisk suppe med reker og siden det var helg et glass med hvitt. Deilig, deilig lunch.

Vi var litt tidlige og fikk oppleve litt av byen før julebyen åpnet. Denne åpner på hverdager kl. 16 akkurat i skumringen slik at du får max ut av julebelysningen. Egersund by er bygget litt som en idyllisk sørlandsby med flere små smau rundt om i byen. Og i ett av dem finner du Egersund Chocoladefabrik. Kan du si munnfull med himmel?. Nam nam.

Her var det ikke vanskelig å finne mye flotte godbiter, lokal og kortreiste biter fra egen fabrikk i kjelleren. Har du ikke vært her før bør du absolutt ta turen.

 

 

 

 

 

 

#livsstil #livsstilsblogg #reise #reiseblogg #staycation #egersund #julabyen #tog #hverdag #fredag #desember #julestri #tips #reisetips #opplevelse #juliokkaby #egersundchocoladefabrik

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits