Prosjekt: Egypt.


Oioi oi.. tenk det. Vi er allerede i Oktober!! Kun noen små usle måneder igjen til jul og nytt år. Men når jeg ser på bildene overfor ser jeg at vi har mange flotte minner og måneder forran oss til tross for at kulden kommer krypende og akkurat det er vel det som jeg liker minst med høst/vinteren - det og mørket.

Takk for at dere holder ut med meg selv om jeg til tider blir borte noen dager, det setter jeg utrolig stor pris på. Det har vært noen travle uker i det siste med egypt tur, hjemkomst og ikke minst budsjettering og juleplanlegging på jobb.Det er godt over en uke siden jeg kom hjem fra presseturen til Egypt. Jeg har postet to reisebrev derifra og kom ikke så mye lenger før den berømte Egypt magen meldte sin ankomst. Noen som har vært i Egypt før og kjent på den alt for kjente Egypt sjauen?

Jeg har vært en gang, for 4 år siden og da slapp jeg unna. Så selv om jeg gikk til innkjøp av såkalte magepiller og hadde planer om å safé og ta mageregulerende så var det et tidspunkt før turen der jeg tenkte - what the heck, la det stå til?. Vi kaller det prosjekt Egypt!

Dette er det siste glasset med vin som ble nytt på turen! og vi snakker her dag 3!! og dersom du lurer, ja egyptisk hvitvin er helt grei. Det er ikke fransk, spansk eller ei Italiensk men iskald og i deilig selskap så smaker denne ikke så verst.

Egyptiske soloppganger og solnedganger har jeg fått definitivt oppleve og de er helt fantastiske. Temperaturen er i tillegg til det flotte skuet også helt perfekt. Tenk å sitte ute seint september i kun singlet og bare bein på kvelden (ok, det har vi faktisk fått gjort også i Norge iår) - Helt utrolig deilig.

Vi fikk så vidt oppleve solnedgang på Nilen i seilbåt som du ser fra bildet oven. Det skulle jeg gjerne fått oppleve igjen i egen seilbåt med litt færre folk, for det var en av turens høydepunkter selv om vi var i båt så altfor kort tid.

Etter endt nilen tur er vi tilbake til buffet på vårt hotell for natten, Iberotel Luxor. Med utstikt over nilen.

Rundt middagstider begynner de første magekrampene å melde seg. Disse ignoreres, vi har trossalt vært uten mat og drikke halve døgnet og magen skriker sikkert for litt næring?. (mine tanker og fornektelser for at dette kan være alt annet enn den berømte Egypt magen).Vi er de fleste av oss rimelig utmattet etter en begivenhetsrik og grytidlig morgen med vekking kl. 0300 så når klokken nærmer seg rundt halv ti er kroppen sengeklar.

Så starter "sjauen" Midt på natten melder den egyptiske forbannelsen seg og jeg må innse at dette ikke er noe annen enn den berømte Egypt magen. Det blir noen hyppige besøk på toalettet denne natten og påfølgende turer gjentar seg utover resten av turen. Heldigvis har jeg tøff mage som tåler en støyt og jeg er ikke den som får det verst. Nettene er for meg den verste tiden og jeg blir godt kjendt med de ulike hotell baderommene vi besøker.

Dette er første gang jeg kan krysse ut at jeg blir såpass syk på tur. En ny erfaring rikere og et kilo mindre en da jeg dro. Det er mange minner jeg drar med meg fra Egypt.

Så min erfaring og råd til deg dersom du ønsker å oppleve vakre Egypt er bedre føre var, ta en vaksine eller iallefall mageregulerende tabeletter og for all del hold deg unna hotell buffeéne - det er ofte her folk blir syke når de først blir dårlige. Et annet råd er å vaske hendene ofte med antibac iallefall før mattid og alltid etter å ha behandlet de egyptiske pengeseddlene, har hørt at disse florrerer med bakterier.

Endelig etter sånn 1 1/2 uke etter hjemkomst ser det ut til at jeg endelig kan avslutte prosjekt Egypt og si at ting begynner å gå tilbake til normalen igjen - takk og lov.

Kommentarer

Sekk og Sandaler

02.10.2014 kl. 21:34
Huff, egyptmage er no dritt, bokstavelig talt. Begge gangene jeg var der har jeg blitt skamdårlig, tror ikke det er til å unngå, dessverre. Det setter jo litt preg på turen, men så ut som dere hadde det veldig fint tross alt :)

Annette

02.10.2014 kl. 21:37
Sekk og Sandaler: hehe.. ja bokstavelig talt. Og for å si det slik, det ble en del "drittsnakk" dessverre grunnet litt dålige mager - ca halve gruppen av 34 ble syke. Ikke noe gøy. Men tross alt - sitter igjen med fine og flotte minner :)
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits