Templenes dag

#sponset

 

Som jeg frykta så ble det 2 timers søvn ingen frokost og en ny lang og travel dag. (Frokosten min egen feil da jeg ikke orket å dra på en stor kakeboks)

Første stopp: Memnon kolossene. To store statuer som ble bygget for pharao Amenhotep III. Dette er en av de største templene på vest bredden men mye gjenstår å grave opp.

 

Vi er nå helt nede i kongenes dal og neste destinasjon er fjellene i bakgrunnen.

Neste stopp: valley of the kings/ kongenes dal. Av en eller annen grunn så hadde jeg sett for meg noe helt annet enn det jeg ble møtt av. Jeg hadde et bildet i hodet av kongenes dal ved nilen i delvis grønne omgivelser og større monumenter. Kongenes dal er midt i ørknenen litt opp i fjellet og totalt øde. Ingen store monumenter som vises fram her. Men gravene er mektige. Vi besøkte tre av dem. Alle gravene ligger under jorden og er laget av lengre ganger. En masse flotte utskjæringer og fantastiske farger. Planlegg gjerne turen din hit så tidlig på dagen som mulig da temperaturene ofte blir skyhigh for oss Nordmenn og husk på at fotografering er forbudt. Og husk for al del vann!! MYE vann.

Siste stopp på tempelturen er det store flotte templet til Hatshepsut. Ulikt de fleste templene er dette bygget over tre plan med fjellene i bakgrunnen. Her regjerte Egypt eneste kvinnelige konge.

 

På dette tidspunktet er vi alle sammen ganske leie og slitne (husk at vi kun har sovet 2 timer, det har ikke vært muligheter for noe lunch eller vannstopp) mulig at opplevelsene blir diffuse av akkurat de samme grunnene. Ja, jeg har vært der og opplevd dem. Ja, det var flott og utrolig med tanke på hvor gamle de er,men inntrykks messig er jeg lettere tom for øyeblikket. Blir kanskje bedre når jeg får det litt sett i perspektiv senere.

Turen er i samarbeid med egypt travel. Opplevelsene og teksten er alle mine egne ingen føringer er gitt.

 

 

#reise #reiseblogg #norskereiseblogger #egypt #afrika #templer #kultur #ørken #reisebrev #reisetips

Kommentarer

Ann-Mari

22.09.2014 kl. 14:44
Dumt at de skal presse inn så mye på så kort tid, det er jo bedre at en får litt ok tid på seg der en skal være for å kunne skrive noe fornuftig om det. Men her tenker en gjerne at mer er mer :)

Gravene ser iallefall helt fantastiske ut, men med 2 timers søvn og uten frokost hadde jeg nok vært et blodsukkerlavt migrenemonster.....Men er en på tur, klarer en jo ofte mer enn en tror :0)

Annette

23.09.2014 kl. 19:09
Ann: Det var tydelig at de ikke hadde arrangert turer for journalister og bloggere før. Veldig mye "orientering" og lite oppleving. Vi klarte mye fram til kroppen dessverre sa neitakk - no more ;)
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits