Barcelona love

Jeg er midt oppi oppbygging av skolestart på jobb for tiden og det er travelt og til tider overveldende. Da er det godt å komme hjem og slappe av og ikke minst tenke på alle de kjekke turene vi har fått gjort i sommer. 

Føler jeg har fått reist og opplevd noe utrolig mye dette siste halvåret. Håper selvfølgelig på mange flere dette neste halvåret også, og føler meg priviligert som får lov til å gjøre det jeg elsker, nettopp å reise!

Tilbake til vår lille spontane helgetur til Barcelona. Noe av det første jeg og Espen ofte gjør når vi kommer til en ny by er å ta ut den skikkelige turisten i oss.

For 10 år siden hadde jeg syntes dette var kjempe flaut, da ville jeg aller helst se ut som om jeg hørte hjemme i de byene jeg besøkte. Men nå vil jeg gjerne se så mye av byen på kortest mulig tid, slik at jeg kan utforske de områdene jeg synes ser spennende og interessante ut. Og ikke minst bli enda bedre kjent med byen/stedet.

Det betyr at om vi finner den røde turistbussen (city bus tour) som har hop on / hop off tjenester så er det en done deal.

Disse bussene tar deg rundt i byen og stopper på de "viktigste"områdene og du får guiding i det språket du kan ønske deg som gir deg bra informasjon om området og om byen generelt. Så har du liten tid vil jeg så absolutt anbefale en tur med disse. Bussene opererer ofte med flere ruter, gjerne en kort og en lang . Og noen ganger kan de også tilby en "natt" tur. Da cruiser du rundt i byen og får se den med alle de fantastiske lysene og det gir en helt ny opplevelse.

Var vi heldige eller hva? Bussen stoppet rett utenfor vårt hotell. Fantastisk. Personlig vil jeg anbefale å ta den blå ruten når du er i Barcelona neste gang. Denne syntes jeg viste mest av byen. Dette er også den lengste og varte i underkant av to timer. Men du kan lett hoppe av for å så hoppe på igjen og gjøre ruten til en heldagstur. Litt av høydepunktene under turen er disse:

 

Gaudi, hva er vel Barcelona uten denne fantastiske arkitekten? Du kan se på flere bygninger og til og med parker at de er signert Gaudi. Fantastisk vakre bygg og ikke minst særpregede. De har en egen form og mange er dekorert med marmorfliser. Utrolig vakre.

Sagrada Familia - det største og mest famiiære landemerket for Barcelona. Dette er også signert Gaudi (hans livsverk) men er pr. dags dato fremdeles under konstruksjon til tross for at Gaudi døde i 1926! Påbyggingen av kirken startet i 1882 - Det vil si at de har holdt på å bygge på denne kirken i over 130 år. Og de har tydeligvis flere igjen for det sies at den antagelig ikke kommer til å stå ferdig før i  2026.


FC Barcelona - Camp Nou. Dette er Europas største fotball stadium. Vi besøkte aldri innsiden på denne turen. Men neste gang...La Rambla - kanskje Barcelonas mest kjendte gate og vanskeligste og uttale.

Si det fort flere ganger og tenk da med en øl eller en Sangria! Tungekrøll.

Denne gaten har et folkehav dag og natt. Gågate i midten og biler som kjører på begge sider. Flust av spiseplasser og gateartister. Her finner du også Barcelonas matmarked - La Boqueria. Fantastisk flott marked som jeg skrev om herBarcelona er virkelig en by etter mitt hjerte. Akkurat passe stor, hyggelige mennesker, mye å se og gjøre og så har du jo også stranden med sine kilometerlange sandstrender som gjør dette til syden og by ferie i ett.

 

 

 

#Barcelona #Catalonia #Spania #Spain #byferie #ferie #reise #reiseblogg #travelblog #livsstil #livsstilsblogg #hverdag

Kommentarer

Elida

01.08.2014 kl. 11:25
Kjem eg til ein ny plass er det kart over byen eg leiter etter først, så er det ut til alle turistattraksjonane. Gode sko er alltid eit must på tur, og det fekk verkeleg køyrt seg då eg og ei venninne var i Trondheim førre veka :-)

Annette

01.08.2014 kl. 17:23
Elida: Gode sko er et stort must :) også her. Pakker nesten aldri fine sko med hæler lenger i kofferten. Kart er også en flott måte å orientere seg på :)
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits