Cortona - Under the tuscan sun

Cortona er bedre kjent fra boken under the tuscan sun som også har blitt filmatisert. Fikk besøkt denne byen for første gang ifjor da jeg hadde gleden av å få tilbringe hele to uker her.

Cortona ligger på en høyde 600 moh i valdichianadalen og kan lett sees når du kommer kjørende med bil.

Omringet av en bymur som daterer tilbake til etruskerne.

Midt i hjertet av Cortona finner du piazza della repubblica med kommunehuset og flere små koselige spisesteder og vinbutikker.

Cortona er veldig opptatt av kultur og i sommer månedene finner du ofte det ene etter det andre kulturinnslaget. Her er også mange små kunstgallerier.

Iår var vi kun innom for en dagstur. Men ifjor når vi bodde der ble vi vitne til middelalderopptog, storband konkurranse, oppsett i teateret og ikke minst et stort brudeshow.

Du ankommer Cortona lettest med bil. Nærmeste togstasjon finner du i Camucia som er tettstedet som ligger rett under byen. Taxi er nærmest umulig å få tak i og å gå er for langt og stabasiøst. Gode parkeringsforhold finnes over alt utenfor bymurene. En større gratis parkeringsplass ligger rett utenfor hovedporten og ellers er det parkerings muligheter rundt bymuren. Ta på gode sko for etter du har parkert starter stigningen opp til byen. Gjennom smale gater og garantert økende puls.

Byen er liten og du rekker fort igjennom den om du vil men vi tilbringte hele to uker der ifjor og enda føler byen kan gi meg mere. Kommer gjerne tilbake hit flere ganger.

Cortonas hovedgate finner du ved torget og det er her de aller fleste spisesteder og butikker befinner seg. Fra hovedgaten finner du også en haug av små smale smau som er en fotografs drøm. Cortona i mitt hjerte.


#Cortona #toscana #tuscany #italia #reise #reiseblogg #blogg #norskereiseblogger #livsstil #livsstilsblogg #ferie #sommer

Kommentarer

Astridhjerte

04.07.2014 kl. 23:22
Idyllisk!:)
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits