Stavanger Roadtrip

#sponset

Jeg er veldig for kortreis ferie og burde så absolutt benytte meg enda mer av det. Stavanger som region kan tilby utrolig mange spennende opplevelser.

Stavanger som region og Rogaland som fylke har et stort spekter av aktiviteter. Avstanden kan være stor rundt stavanger så en leiebil kan være en god ide hvis du besøker oss på jæren.

Ankommer du med fly henter du ut din bil på flyplassen. sola strandhotell tilbyr spa og flott strand rett utenfor. Du finner også flyhistorisk museum og Sola ruinkirke som er bygget på ruiner fra 1100 tallet. Alle disse attraksjonene finner du innen 10 minutters kjøretur på vei mot Stavanger. 7-8 juni holdes det en dragefestival på Hellestøstranden som ligger sør i Sola Kommune, hvorfor ikke ta en tur innom dit.

Kjør gjerne til Stavanger og tilbring en halv dag her. Enten ved å se på de store cruiseskipene ved vågen eller shopping i stavangers gater. En sparsertur i gamle Stavanger er et must. Her får du sørlandsidyll blant hvitmalte trehus og flotte rosebeplantede små hager.

En tur ned i Stavangers fargerike gate, øvre Holmegate er også å anbefale. Dersom været tillater det bør du sette deg ned å nyte noe godt i glasset og solens herlige stråler. Stavanger har flere museer å tilby både voksne og barn og en tur til Oljemuseet bør legges inn. Du er jo tross alt på besøk i Norges Olje hovedstad.Liker du å bevege kroppen skal du kjøre din bil mot ryfylket og gjerne følge turistveien for noen helt fantastiske vakre landskap. Min personlige favoritt er øyene i ryfylke som f.eks sjernarøyene med norges beste jordbær. Vil du ut å mosjonere litt har du prekestolen ca. 30 minutter kjøring fra Stavanger. Ellers kan stavanger regionen by på flere flotte turområder. For å nevne noen andre: kjeragbolten, lysefjorden med sine 1000 meter høye fjellsider og gloppedalsura - nord europas største steinrøys.Litt kultur finner du i Utstein kloster - norges eneste bevarte middelalder kloster og tidligere kongsgård. Drives idag som museum med egne omvisninger. Fantastisk flott natur omliggende og du kan gjerne ta din bil og utforske området rundt på egenhånd.Vi kan ikke glemme alle strendene regionen har og tilby fra nord til sør. Ca 30 minutters kjøretid sørover finner du Bore og Orre stranden. Flere kilometer lange med deilig sandstrand og mulighet for kiting og surfing. Etter endt soling på Bore stranden, hopp inn i din bil og kjør ruten nasjonal turisveg jæren. Denne ruten går fra Bore til Ogna 41 km. sydover. Her får du oppleve den åpne kysten langs dyrket mark og skogkledde åser. Det er en værhard strekning som tydelig viser hvilken effekt vind og sjø har på naturen. Har du først kjørt så langt er ikke veien lang ned til sogndalstrand Norges eneste fredede "by". De er også medlem av den internasjonale bevegelsen Cittaslow - Dette stedet står på min bucketlist da jeg har hørt så utrolig mye flott om den lille byen.

Kjenner at lysten tll å oppdage Stavanger og mitt fylke har blitt fornyet og jeg håper jeg kan få tatt en liten biltur om ikke for lang tid.
Kommentarer
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits