Vår i Paris

#English version

Paris er aldri hva du venter deg!, har jeg lest. Og det kunne ikke være mer riktig. Nå snart en uke etter hjemkomst sliter jeg enda med å finne ut av hva jeg egenlig syntes om Paris, som by.Jeg har den siste uken fått mange spørsmål om vi har hatt en flott tur, og det har vi jo hatt, men.

Men jeg klarer ikke sette fingern helt på Paris som by. Det er så utrolig mange bedre storbyer der ute.

Mulig mine ambisjoner var for høye før vi reiste. Det var jo så mye vi ville se og gjøre - og det klarer en bare ikke på 4 dager. Køfaktoren er rimelig høy også i tidlig mai og bidrar til at det spises mye av den dyrebare tiden til rådighet. Som f.eks da vi reise tidlig (tydeligvis ikke tidlig nok) til Montparnasse og skulle ta turen i katacombene - Ventetid: 2.5 timer! Dette var også den eneste "attraksjonen" vi gadd å stå i kø for.

Det er jo helt sinnsykt og så utrolig frustrerende for å ikke si lite menigsfullt. Det hadde vært så mye bedre å vandre gatelangs og sette seg ned på en gatecafé og heller nyte en liten karaffel med vin - mye mer meningsfullt.Det sies at Paris om våren er den beste tiden å reise. Akkurat passe varmt uten stekende hete, Frisk luft og de mange parkene er grønne, og flotte og deilige og tilbringe en stund i. Og i fjor ble faktisk Paris kåret til verdens beste reisemål av tripadvisor´s traveler´s Choice.

Og i fare for å høre altfor negativ ut så inrømmer jeg, Paris på våren en deilig by. Flotte monumenter, brede boulevarder, de mange bydelene, sjarmerende fortaus kafeér og ikke minst det flotte lys showet som eiffel tårnet viser fram hver hele time etter mørkets frambrudd - det var helt fantastisk. Til tross for mye betong og veier er Paris en grønn by og det er veldig sjarmerende.

Et lite bildedryss fra Paris i sin vårdrakt:Og du, inviterer du så blir jeg gjerne med på en ny oppdagelseferd i Paris sine gater og bydeler.

 

 

 

 

#reise #reiseblogg #helg #utpåturaldrisur #travellingmunk #reisetips #paris #frankrike #visitfrance #livsstil #livsstilblogg #vår

Kommentarer

Veronika BS

10.05.2014 kl. 20:23
Så fine bilder!

Hamaca Reiseblogg

10.05.2014 kl. 22:17
Høres ut som Paris er litt som Roma - masse køer og masse turister! Sånne byer er gøy å ha opplevd siden man ser så mange flotte bilder fra dem, men de er langt ifra mine favorittbyer.. Flotte bilder hvert fall =)

Annette

10.05.2014 kl. 23:25
Veronika BS: Tusen takk :) - det kommer flere etter hvert så stay tuned ;)

Annette

10.05.2014 kl. 23:28
Hamaca Reiseblogg: Takk Ingeborg. Har vært i Roma også 2 ganger og jeg synes at den byen er bedre enn Paris - men tror at Paris må oppleves distrikt/bydel for bydel - men kødelen sucks også i Roma, helt enig i det :)

Wannie

11.05.2014 kl. 08:47
Kjempefine bilder!

Annette

11.05.2014 kl. 10:34
thefashionablemom: Tusen takk :)

Randomjenta

13.05.2014 kl. 19:04
Flotte bilder derfra!

Skjønner godt hva du mener. Synes disse storbyene i Europa er ganske upersonlige, og mange er jo ekstremt overhypet. Selv synes jeg Roma er litt "varmere" enn Paris, men det er vanskelig å sette fingeren på hvorfor. Jeg er en stor fan av småsteder og landsbyer selv, med "sjel", men jeg liker også å oppleve mylderet i stormetropolene iblant! En fin blanding er bra, og det er jo gøy å ha opplevd det ;)

Annette

13.05.2014 kl. 19:29
Randomjenta: Ja jeg er nok ening med deg der - har selv falt helt for Firenze som ikke er en storby på langt nær som paris. Men det var gøy å reise og jeg ser ikke bort ifra en ny tur. Det tok meg også 2 turer til New York før jeg ble forelsket i den byen :)
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits