WARNING, WARNING...

Nå er pollensesongen her, Allergier er i gang i aller høyeste grad.

Her i huset har jeg gått på allergipiller siden jul men må nå trø til med litt sterker midler. Det går i piller ca 3 ganger til dagen og i tillegg har jeg flytende Zyrtec som jeg kjøpte i London. Det ser ut til å funke men jeg kjenner fremdeles kløen i hals og øyne komme krypende fram til tider. Og med så flotte dager som vi har hatt nå den siste tiden så sier det seg nesten selv at plagene blir også større.


Her er det.. the big bad monster - Kilden til alle problemer. - Mr. Bjørketre -.

En av 5 nordmenn altså hele 20 prosent sliter med pollen allergi. Min er bjørk og det hjelper vel ikke akkurat at naboen har et diger tre rett ved siden av min terasse - akkesom, denne jenta gir seg ikke på tap og nekter å la seg slå av et skarve tre. Sol må denne vinterbleke kroppen ha og dessuten er det mye sunn D vitamin i solstrålene vi har om dagen - bare ikke glem solkremen.

Husker at jeg slet enormt ifjor da jeg reiste tidlig juni til Kreta og allergien slo ut for fullt med hovne og kløete øyne. Det skal ikke skje igjen (jepp skal tilbake tidlig juni i år også) og jeg har nå søkt litt på nett og funnet noen natulige metoder som vistnok skal holde allergien i sjakk - ingenting kunne vært bedre enn det.

Sist uke gikk jeg så til innkjøp av Bipollen - en såkalt supermat. Det kommer fra pollen som biene henter og inneholder et bredt næringsspekter og høye proteininnhold. Med denne skal jeg da lage en allergi sesong-te.

Det gjøres som følger:

1 kopp kokende vann, 1 ts bipollen, 1 ss. rå honning, ½ ts gurkemeie, ½ ss sitornsaft

Bipollen skal du være forsiktig med for det kan gi sterk allergis reaksjon så begynn forsiktig og etter 2 uker kan du øke til 2 ts bipollen.

Her er dessuten 5 tips til natulige allergi dempende metoder.

  1. Allergi sesong-te (oppskrift overfor)
  2. Nessle og peppermynte te- du finner både nessle og peppermynte te i helsekosten og noen store matbutikker fører sikkert disse te sortene. Ta en pose av hver sort og lag en stor kopp med rykende varm te.
  3. lavendelolje under tungen - 2 dråper under tungen i 30 sekunder skal vistnok holde symptomene borte i 3 timer.
  4. Rødløks vann - 1 rødløk, 4 kopper vann og organisk rå-honning til bruk for søtning. La stå over natten og drikk påfølgende dag
  5. Allergi shot - 2 dråper peppermynte olje, 2 dråper lavendelolje, 2 dråper sitronolje - bland disse i et lite shotteglass med vann, Tas daglig

Kunne nevnt en hel haug med andre midler også som f.eks - nok vann, løk og hvitløk, frukt med C-vitaminer. Listen er uendelig. Legg f.eks ute -reningen til kvelden isteden for på morgene, da trærne pollinere på dagtid kontra kveld. Regelmessig eller hyppigere dusjer under den verste pollentiden.

Er det flere av dere som sliter med allergi? 

 

 

 

#livsstil #livsstilblogg #allergi #pollen #te #blogg #tips #vårplager #hverdag

Kommentarer

Ann-Mari

28.04.2014 kl. 15:19
Atsjo! Jeg har hatt mange fæle sesonger der Zyrtec og di ikke hjalp allverden. Men fikk et nytt liv ifjor med Avamys-sprayen, med kortison eller noe. Er bare lettere snufsete om jeg gnir nesen inn i gress eller drikker hylleblomst-te, som jeg altså etter hvert lærte ikke er smart for pollenfolket ;) Så den er gull verdt!

Takk ellers for tipsene!

Annette

28.04.2014 kl. 18:19
Ann-Mari: Hylleblomst te.. bra tips. Da går jeg til innkjøp av den også :) prøver ut bipollen nå men den skal du være forsiktig med sies det da den kan gi kraftig allergi - men so far so good :) Vil ikke ha en ødelagt kreta tur nå i Juni grunnet kløete og rennende øyne - det er no dritt..

Ann-Mari

01.05.2014 kl. 08:45
Neineinei, hylleblomst-te må en holde seg unna - formulerte meg gjerne klønete :)

Hylleblomst i alle former er fyfy for pollenfolket!

God tur til Kreta etter hvert :)

Annette

01.05.2014 kl. 10:04
Ann: hehe, Nei det var meg som leste feil og litt for raskt Ann-Mari :) jeg leste igjennom en gang til og så at det var den som skulle ungås.. hihi.. Ikke vær redd jeg har ikke kjøpt den enda og skal holde meg langt unna :)

Takk, men først står Paris på planen :)
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits