Marokko revisited

#sponset

Etter 15 år skulle jeg få muligheten til å reise tilbake til Marokko og Marrakech og det var med sommerfugler i magen. Mitt første møte med landet var med blandede føleser. Jeg reiste den gang ned som guide for Startour 23 år gammel. Kom som guide ifra spania så møtet med den marrokanske kulturen og det nye service kontoret var en stor forandring fra det jeg var vant med. Jeg husker enda hvordan den første leiligheten jeg skulle bo i var. Skitten, kald og gammel midt i det lokale bo området. Minareet som sang ut 5 ganger iløpet av døgnet og vekket meg hver eneste soloppgang i starten.

Nå skal det sies at jeg var stasjonert i Agadir som er en stor turistby med store flotte hoteller og flott strand. Veldig ulik Marrakesh som jeg etter hvert ble veldig glad i. Jeg sitter og blar igjennom mine notater og bilder fra perioden min som varte i drøye 2 måneder. Det er rart å lese tilbake til disse notatene for mye har jeg allerede glemt. Herregud, ble til og med tilbudt ekteskap som guide.. 

En danske som ville gifte bort sin sønn til den blide norske pike, aaaah - memories.Det var mye som skulle pugges og læres. Jeg kjørte turer inn til Marrakech ukentlig og Marrakech kan tilby mye. Byen syder 1001 natt og har mye histore knyttet til seg. Det er en oase i flere betydninger. Store palasser, flott arkitektur og blandingen av nytt og gammelt flettet inn i hverandre. Det store markedet ved Djeema el-fna også kaldt souken var en kilde til forundring og begeistring. Og for en shoppeglad Nordmann så bød den på store muligheter. Souken er vel også det jeg husker aller best ved hele Marokko perioden min den og markedsplassen Djeema el-fna.

Nok minner og tilbakeblikk - mer om nåtid.


Her er hele den glade gjengen tidlig om morgenen med de flotte atlas fjellene i bakgrunnen. Vi er nesten klare for hjemreisen. Bildet er lånt fra fotograf Monica.

Mitt møte med Marokko andre gang var betydelig bedre enn første gang. Vi var en reiseglad gjeng som møttes på Oslo for tidlig avgang.

16 reiseglade folk gjør at det ikke er vanskelig å finne gode samtaleemner når vi i tillegg har blogg interesse alle sammen blir det ikke kjedelig. Har fått mange gode tips på reisen. Det har også vært utrolig morsomt å se hvor like vi er alle mann når vi f.eks finner bare DET fotomotivet som må foreviges:


Som feks her - dypt inne i souken hvor vi egentlig skulle ut å handle inn ingredienser til dagen kokkekurs - halve gruppen stoppet opp i 10 minutter for å forevige denne søte kattungen.

Eller når vi alle finner ut at det er WIFI på restauranten, det er minner som er helt uforglemmelige og utrolig morsomme å tenke tilbake på.


her representert ved Etta, Janice og May-Liss som har funnet et stille hjørne i Riad Chorfu med telefondekning - time to instagram.

Vår første dag var rimelig rolig iforhold til det som ventet på oss. Jeg er glad jeg endelig fikk oppleve Djema el-fna på kveldstid og det var like magisk som alle har fortalt meg. At jeg skulle få være turist med stor T var ingen understatement. Dagene våre sammen raste avsted og før vi ante det var det tid for hjemreise.

Jeg har fått sett ting jeg allerede har sett før og kjente igjen men jeg har også opplevd ting som jeg aldri fikk gjøre som guide. Marrakech er og blir den byen som for meg er 1001 natt, magisk, spennende og forlokkende på mange måter. Jeg reiser gjerne tilbake om mulighetene byr seg for jeg føler at jeg er på langt nær ferdig og oppleve kulturen og byen.

For mer utfyllende detaljer om vår tur så kan du klikke deg inn på disse innleggene, her, her, her, her mistet innlegget fra dag 1 da jeg ble litt ivrig i oppryddingen men pytt sann. Disse innleggene er utfyllende og fortellende om den flotte turen vi hadde. I tillegg til disse finnes det også noen innlegg på www.travellingmunk.com.
Turen ble sponset av visit morocco og sahara experience i samarbeid med norske reiseblogger. Vi har ikke fått noen føringer og innholdet og meningene er helt og holdent mine egne.

 

 

 

#norskereiseblogger #visitmorocco #saharaexperience #reise #reiseblogg #travel #travelblogg #minner #Marrakech #marrakesh #marokko #marokko14 #morocco #utpåturaldrisur #revisited

Kommentarer

coffee in a cup

21.04.2014 kl. 14:19
åh, så fint innlegg! likte godt mimringen din i begynnelsen :)

nei, søren heller, nå synes jeg det er på tide med en tur snart! ;) janicke?!

No-Backpacker

21.04.2014 kl. 14:55
Enig med Etta, likte kjempegodt mimringen! Jeg innrømmer det gjerne, Marrakech er ikke mitt drømmereisemål, men reisegjengen veide grundig opp for det! :-) Gleder meg til å treffe deg/dere i Paris om noen uker! :-D

Annette

21.04.2014 kl. 16:56
coffee in a cup: Tusen take Etta. Følte jeg måtte mimre litt da jeg tross alt skrev i søknaden at jeg ville sammenligne med når jeg jobbet der.. hehe.
Jepp jeg er klar for ny tur jeg også :)

Annette

21.04.2014 kl. 16:58
No: Takk Cecile :) har jo fått mulighet til å reise tilbake til 2 av mine arbeidsdestinasjoner på kort tid (1/2 å) - nå mangler bare malta og kypros så har jeg rebesøkt alle ;)

Gleder meg masse til Paris, blir gøy å treffes igjen :) Kos deg i Frankrike så lenge, det ser deilig ut

Astridhjerte

22.04.2014 kl. 21:12
Så gøy å se tilbakeblikk:)

Annette

22.04.2014 kl. 23:00
Astridhjerte: Takk Astrid, så kjekt å høre at dere liker tilbakeblikkene :)
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits