12 timer i Aalborg

En liten kjapp getaway med en god vennine sto på planen for helgen. Danske båten tur/retur fra Stavanger med MS stavangerfjord - Vi har hatt en kjempe kjekk helg.

Vi bestillte oss en suite da vi trossalt var på kose tur. Ble plassert i 9 etasje og hadde flott utsikt. Jeg vet med sikkerhet at om jeg tar en ny svipptur til Danmark så skal jeg ha denne type lugar igjen. Perfekt dersom du reiser f.eks en jentejeng da sofaen er en sove sofa.

Vi startet fra Stavanger torsdags kveld kl. 2000 med innsjekk. Var litt forsinket ut ifra kaien men vi var ombord i tide så vi merket alikevell ikke noe. Det er jo alltid noe styr når det skal pakkes så jeg er veldig glad for at vi hadde suiten hele turen til tross for at vi forlot båten i Danmark. Baggasjen fikk stå igjen i lugaren mens vi utforsket Aalborg. Turen går fra Bergen, via Stavanger, Hirtshals og til Langesund før den snur og tar samme tur tilbake.

Vi spretta fort korken for en kjekk tur før vi gikk ned til middag. MS Stavangerfjor kan tilby 4 spiseplasse. En tapasbar, en typ Cafelignende, en gourmet og en buffet. På denne turen fikk vi testet ut både tapasbaren og buffeten. Min favoritt var absolutt Tapasbaren. Til ca. 140 NOK (april 2014) får du 2 fulle fjøler av deilig tapas - nok til å spise deg mett om du bare er litt små sulten. Buffett prøvde vi på hjemfarten og den var god men kunne så absolutt vært enda varmere. Fordelen med en buffet er at alt er inkludert og matutvalget er stort. Der har du både sjømat og kjøtt mat. Dessert er også inkludert og den var grei nok. Hva er vel en kveld uten en daquiry??Ankomst Danmark, Hirtshals gry tidlig kl. 0730. Der sto en buss og ventet på oss for å ta oss til togstasjonen. Vi hadde allerede bestemt oss for at vi skulle ha en heldag i Aalborg. Toget dit tar ca. 1 1/2 time. Da med et bytte i Hjørring. Vi kunne og burde sikkert bare ha tatt bussen direkte til Hjørring men det viste vi ikke da. Man lærer av erfaring.

Det er enkelt og lett å finne fram i Aalborg. Og det er best å ta beina fatt. Frokosten ble inntatt på første og koselige kafe Penny lane som også har en bruktbutikk, Privaten i sitt lokale. Her fikk vi deilig frokost og kaffe for å fylle på energi til resten av dagen. For selv om solen skinte var det kald vind og det var deilig å komme inn i varmen. Etter å ha nytt en deilig og lang frokost var vi klare for å ta Aalborg med storm. Vi begynte å bli klar for både shopping og for litt vin. Vi fortsatte nedover gaten og kom fort til en av Aalborgs flere handlegater.  I Aalborgs sentrums gater ligger cafeer, butikker og restauranter på løpende bånd så her er nok for enhver. Og for oss nordmenn er vel Jomfru Anes gade et velkjendt begrep. Denne sto ikke på vår tidstabell for dette besøket men vi tittet såvidt innom også her.

Jeg har lært av tidligere turer at om jeg finner noe jeg liker og ønsker så er det bare å dra frem kortet å kjøpe der og da. For du vet aldri om du kommer tilbake. Har nok av ganger gått på disse smellene med at jeg skal bare titte litt rundt og tidsnok kan komme tilbake for å finne ut at det ikke skjer og at jeg går glipp av et godt kjøp. Så da jeg tidlig fant en flott butikk med flere godsaker så var shoppingen tidlig igang.

Tøjstore på Boulevarden var en slik butikk der du kan finne mang en skatt. Det er en second hand luxery tøy butikk. Her kunne jeg lett ha svidd av et par tusen kroner men klarte å holde meg til et kjøp for 200. Det er jeg kjempe fornøyd med og buksedressen har allerede blitt brukt flittig. Det som er så søtt med denne butikken er at alle plagg har fått håndskrevne prislapper der hvert tøy har fått sin lille histore påskrevetSe innom tøjstory´s Facebook side her

Men uten mat og drikke duger helten ikke så etter vi hadde gått en runde i Algade og Bredegade var vi klar for påfyll i deilig solskinn.

Tar lett en heldag i Aalborg igjen. Føler vi var borte en hel helg til tross for at vi kun var borte torsdagskveld til lørdagsmorgen (ankomst stavanger igjen kl. 0700). Aalborg en en liten men koselig by og Danskene vet hva service er. Her har vi mye å hente

En #selfie  #celfie på toget hjem

Ingen tur til Danmark er forresten komplett uten en god deilig Dansk Flødebolle og den beste i Aalborg finner du på Kochs kaffe bar. Flødebollen, en 200 år gammel dansk tradisjon finnes på Kochs i 6 ulike ferske og smakfulle varianter. Kan jeg friste en med f.eks bringebær, Karamell eller lakris?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#travel #reise #danmark #Aalborg #reisebrev #reiseblogg #blogg #livsstil #livsstilblogg #tur #båt

Kommentarer

GlobetrotterElisa

14.04.2014 kl. 20:32
Så ut som en herlig tur! Deilig med sånne korte avbrekk fra hverdagen. Mye kos man kan gjøre på en helg! God påske!

Emilie-Therese

14.04.2014 kl. 22:21
God påske <3

Annette

15.04.2014 kl. 17:10
Emilie: Tusen takk - God påske til deg og <3

Annette

15.04.2014 kl. 17:11
GlobetrotterElisa: Ja det var en riktig så deilig tur - alltid kjekt med ny tur ;) god påske til deg og :)

blekkulf

28.12.2014 kl. 12:22
var det mye i minibaren? hva koster øl og brennevin/drinker i baren nå for tiden?
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits