Marrakech dag 2

#sponset

Våkna faktisk utrolig uthvilt med tanke på at det ble en lang dag med mye inntrykk og lang reise. Startet med frokost på hotellet, rimelig standard med croissant kaffe og noen deilige appelsiner. Nøt denne ute i solen  med solbriller på og lyden av fuglekvitter.
Programmet var fullpakket med start fra kl 0900 men dog med noen små endringer. Dagen starta med tur til Menara hagen. En gammel kongelig hage med et svært basseng og frukttrær omkring. Dette er en typisk islamsk park og ble grunnlagt på 1100 tallet.Badii palasset, et nakent ruin etter en stormannsgal sultan ra 1500 tallet. Både hagen og palasset besøkte jeg for 15 år siden som guide og det er lite som har forandret seg. Til og med storkene er der fortsatt. Liker du arkitektur er dette en flott tur. 

Nytt for meg ble en tur til Majorelle hagen eller hagen til Yves Saint Laurent - der har jeg aldri vært før og kan absolutt anbefale en rask visitt her. Vær obs på at på formiddag kan det være en del turister her så om du har sjans til å velge selv er det bedre å besøke hagen på ettermiddag for litt roligere omgivelser. Det er svalt og inspirerende og ikke minst meditativt å gå rundt i den lille hagen med de utrolig flotte fargene.Vi fikk lunch ute på den deiligste restaurant. Har du muligheten så bør du så absolutt ta turen hit. Deiligere plass en det, wow!

Dar Moha heter den og er en liten Riad, intim og rolig etter du har hastet og prutet ifra deg i souken. Vi fikk servert deilig marrokansk tapas til forrett og hovedrett er som nesten alltid en form for tagine rett. I vårt tilfelle en grønnsaks tagine med pølser og koteletter.De timene vi hadde tilgjengelige raste avsted og etter et besøk i Ben Youssef koran skole som ligger midt i souken ble vi alle enige om at vi ønsket å bruke litt mer tid inne i markedet. Souken er et fantastisk skue, akkurat som jeg husker den og til tider følte jeg også at jeg kjente meg igjen. Skal du til Marrakech er den nesten obligatorisk. Forvill deg gjerne lenger inn i hjertet av markedet og du får bedre utvalg og roligere gater. Her finner du også de ulike avdelingene avgrenset med små smau. Alt fra blikkenslager, skinngarveri, lampemakere, krydderboder og dersom du er heldig de lokale apotekene som inneholder alt fra tradisjonelle krydder til tørkede insekter og dyr til magiske drinker. Jeg elsker souken på godt og vondt. Selgerne er mer pågående des nærmere du er selve Djema el Fna, men generelt sett så synes jeg de har oppført seg veldig bra og de fleste godtar ett nei.

Vær litt obs på når du tar bilder derimot, du må ofte betale en liten slant og de fleste selgere ønsker ikke at du tar bilder av dem og dens varer. Du vet at du er på tur med andre felles bloggere når alt tar nesten dobbel så lang tid som normalt pga fotostopper og leting etter wifi, *humre*, her har vi endelig funnet wifi på Dar Moha - nok til et nytt bilde på Instagram:Kvelden avsluttes på den flotte restauranten Bo-zin med et festmåltid uten like. Dersom du har vært innom og sett på interiøret på The Thief i Oslo, da vet du hvor stordalen har hentet sin inspirasjon ifra. 


 

 

 

 

#marokko #afrika #africa #marokko14 #blogg #reise #reiseblogg #livsstil #livsstilblogg #visitmorocco #utpåturaldrisur #saharaexperience #norskereiseblogger #bloggetur

Kommentarer

astridhjerte

27.03.2014 kl. 17:21
Et fint oppsummerende innlegg!:) Og appelsinene var absolutt det beste med frokosten ;)

Hyggelig å bli kjent med deg!:)

Annette

27.03.2014 kl. 17:30
astridhjerte: Takk Astrid, er jo så mye mer å skrive om men synes det er oppsummerende å greit med et reisebrev pr. dag nå i starten så får jeg heller finne noe mer senere. Appelsinene og solen var det beste med hele hotellet tror jeg ja :)

Kjempe kjekt å bli kjent med deg også, det blir ikke det samme å gå tilbake til jobb igjen uten bloggegjengen rundt meg.. hehe abstinenser etter 4 dager!

Randomjenta

27.03.2014 kl. 17:49
Flott innlegg! Lurer selv på hvordan jeg skal gå frem for å skrive om dag to.. Vi gjorde jo så utrolig mye. Litt av en hendelsesrik tur vi var med på! :)

Annette

27.03.2014 kl. 18:56
Randomjenta: Tusen takk Renate :) ja det var en veldig travel dag. Jeg er glad jeg noterte litt før vi reiste til ørkenen for det var mye å huske på. hehe.

Satu VW / Destination Unknown

27.03.2014 kl. 20:38
LOVELY photos Annette!! I need to go through mine sometime soon too... And it was great to meet you, hope to see you somewhere soon again! And sorry about the English, I didn't get my crash course into written Norwegian yet.... ;)

Annette

27.03.2014 kl. 21:13
Satu VW / Destination Unknown: -thanks Satu :) Hope to travel again soon and I am looking into the conference in Nantes would be fun to attend there possible :) hope to meet you again too

Ann-Mari

28.03.2014 kl. 09:39
Kjekke reisebrev!

Vi opplevde så mye at inntrykkene må synke inn, kjenner jeg. Bra at du summerer opp, så kan jeg gå inn og sjekke hva jeg egentlig var med på. Må si at Bo Zin var en utrolig opplevelse. Så mye mat, og så mye god mat!

Moro å være på tur med andre som ikke blir sure for at en tar bilder av mat, katter, skilt og stopper opp. Her er det full forståelse :)

Håper og tror vi drar på tur sammen igjen!

Annette

28.03.2014 kl. 17:31
Ann: Takk skal du ha.. tenker å ta litt mer i dybden og for jeg er ikke ferdig med marokko enda men da tar jeg det nok inne på travellingmunk.com ;)

Dette har vært en helt utrolig digg opplevelse og jeg håper også på snarlig tur sammen igjen. Bo-zin var en høydare for å si det slik - god helg :)
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits