Carry-on Travel Checklist

Det nærmer seg Marokko med stormskritt og jeg har endelig tatt fatt på pakkingen. Aldri har jeg planlagt så godt som til denne turen, så vil det også vise seg om jeg har klart oppgaven når vi kommer ned.

En stor reiseveske å ha med på flyet er alfa og omega. Jeg klarer meg ikke uten. Har for anledningen gått til innkjøp av en ny veske som får gleden av å innvies til turen. Egentlig så foretrekker jeg vesker som er dobbelt så store som denne for av erfaring blir den alltid proppfull og da er det godt med en stor veske som også kan slenges over skuldrene. Denne gang reiser jeg alene og tanken er jo å muligens finne den optimale reisevesken i souken. 

Her er mine reisetips til en fullpakket travel-on reiseveske:

Du kommer ikke så langt uten disse nødvendighetene. Det kan i tillegg bli fryktelig dyrt dersom du glemmer pass! Been there, done that. Et lite tips er å ta kopi av passet ditt å ha et i vesken og et i tillegg hjemme. Dersom uhellet da er ute ved tyveri har du iallefall kopi av passnummeret ditt som i noen tilfeller kan hjelpe. Husk også å åpne opp kortet ditt for den regionen du reiser til. De fleste nettbankene har sperrer på disse som må åpnes for rett region. Har selv vært på tur til Egypt og "glemt" at det landet hørte til Afrika!! ikke fullt så morro.


Ta med nok til å klare deg en dag og to uten toalettvesken i tillefelle at kofferten skulle bli borte - you never know, it happens! Hodetabeletter, øyedråper, hårstikk, ANTIBAC spesielt hvis du skal til steder der hygiene er litt så som så eller hvis du bare er veldig lett mottakelig for ukjendte bakterier. Ta også gjerne med Idoform eller lignende. Husk at alt flytende skal i plastikkbag til sikkerhetskontrollen og flaskene ikke må overstige 50 ml.!!! Et lite tilleggstips er om du har plass, en reisetannbørste og tannkrem - ved lange flyturer er det godt å freshe seg opp ved ankomst.Vell igjennom til transit området, når du har trålet de få butikkene du kan og er klar for ombordstigning men alikevell må vente en time til. Godt lesestoff er et must. Dette får du også igjen for på flyet. Ipad, gull verdt dersom du reiser med barn og også ellers, for å lage et blogginnlegg, sjekke epost, sjekke inn på Facebook - uante muligheter. Husk også alle ladere til diverse gadgets - jeg har brukt et tomt solbrille etui og samlet dem alle der - så slipper jeg at de roter seg sammen i bunnen av vesken. Tilslutt, en notatbok og en penn. Du vet aldri når du vil notere noen få strofer, huske på ett eller annet.

Når du nå har kommet inn på transitområdet og er ferdig med et glass vin kan du også huske å kjøpe litt snack og vann til reisen. Det er langt fra alle flyselskap som har bra snack meny og vann er dessuten godt for kroppen oppe i det tørre miljøet. En pakke tyggis - for de o så irriterende proppene

Personlig reiser jeg aldri uten et godt skjerf. Det kan brukes til mye under flyturen - pledd, pute. Husk også å pakke ned solbriller, ørepropper og evt. sovemaske. 

God tur ♥

 

 

 

 

#reise #reiseblogg #marokko14 #marokko #reisetips #travel-on #checklist #blogg #livsstil #livsstilblogg #utpåturaldrisur #essentials #norskereiseblogger

Kommentarer

Kristi Pedersen

21.03.2014 kl. 10:16
Utrolig flott innlegg! :D åååh, goood tur :) dette skal jeg skrive ned for meg selv, slik at jeg kan bruke listen når jeg skal på jentetur til Edinburgh i påsken :D vesken din var forresten NYDELIG!

Annette

21.03.2014 kl. 10:31
Kristi Pedersen: Tusen takk, så gøy :) Håper alltid å kunne inspirere :) Vesken er kjøpt for 499,- hos Bag & beatiful - kom i flere freshe farger. Og jeg ønsker meg et par til i samme serie ;)

Kristi Pedersen

21.03.2014 kl. 12:17
ååh, tror jeg må ta meg en tur innom der! jeg har en lignende i marine-blå, og jeg ELSKER den! Det er så herlig med store vesker med litt form :) da forsvinner liksom ikke alle tingene nedi der ;)

Annette

21.03.2014 kl. 12:18
Kristi Pedersen: :) absolutt - fant en i gulfarge som jeg nesten tok istedenfor og jeg kjenner at den også nesten bør bli min ;) alltid godt med litt store vesker ja, iallefall til reise :) God tur til Aberdeen
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits