New York!

Savner New York. Trodde aldri at jeg skulle si det, spesielt ikke etter aller første besøk for flere år siden. Da ble jeg så skuffet over storbyen og tenkte at jeg ikke hadde behov for å komme tilbake.

Etter det første kalde besøket har jeg vært der både på vårparten og nå sist fått oppleve juleånden. I LOVE YOU - NY. Enten det er vår eller vinter.

 

Det er faktisk 2 år nøyaktig siden vi sist var innom New York, i den gang anledning juleshopping og getaway. Selv har jeg gått rundt og innbilt meg selv at dette var ifjor! viser bare hvor fort tiden flyr. Dette var min 3 og Espens 1 tur hit. Å reise til denne delen av USA på vinterstid kan være en kald opplevelse. Vi hadde alikevell kjempe flott vær med strålende sol og kalde dager.

Vinden blir fort iskald når det blåser, så pakk gode klær. I kofferten var nedpakket både ullundertøy, hansker og lue, fikk god bruk for alle deler. Gode sko er et must. Det blir fort noen kilometer hver dag med trasking.

Ting å se som absolutt anbefales: Ground Zero, Rockefeller senter (ta heisen til topp her og unngå kø på empire state building, utsikten er like breathtaking og du får i tillegg sett hele empire state), Fith avenue, Central park, Frihetsgudinnen, men du kan like godt ta taxi ned til financial district og se den fra parken i nærheten, der båtene til staten Island går. Eller så tar du faktisk ferjen t/r og seiler rett forbi statuen. Er du på besøk rundt juletiden kan ta turen til Bryant park for julemarked, stå på skøyter enten på rockefeller, bryant park eller i central park. Juletreet fra hjemme alene filmene kan ikke utelukkes og det finner du på rockefeller center. Julenissen er hos Macy´s. 

Topp tips. Ta guidebussene - de tar deg rundt til de viktigste plassene og du kan hoppe av og på iløpet av hele dagen. Vi brukte denne og det fungerte kanon bra. Ellers er det masse show å få med seg på broadway dersom du har tid.


Husk at før du tar turen til USA må alle norske statsborgere registrere seg for elektronisk innreisesøknad (ESTA) selv for en kort ferietur. Dette gjorde vi via nett. For mer infomasjon om hvordan få ditt  Visa til USA les her.

 

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits