Bake, kake, søte...

Nytt julegodteri kan legges i juleboksen. Klar for desember sitt inntog imorgen.

Peppermytedrops, en søt og deilig liten kaffe snacks. Før i tiden brukte vi å lage disse hjemme, da laget vi kuler som vi dyppet i sjokolade og rullet i kokos. Åh jeg minnes smaken bare ved tanken. Husker godt når de kom ut av kjøleskapet. Kalde, deilige og smeltet i munnen ved første bit. nam nam,

Nå lager jeg min egen versjon:Disse er jo så enkle å lage, lages på ca 10 min. forutsatt at du ikke gjør som meg da, tuller til hele oppskriften og må begynne på ny.

Du trenger:

en eggehvite // en knivsodd tragant // melis // peppermyntedråper // sjokolade

Dersom du ikke har tragant er det ingen krise. Du kan veldig enkelt lage uten også, men traganten gjør at dropsene ikke blir harde når de ligger i kjøleskapet til oppbevaring. Sjokoladen er for pynt og kan også sløyfes om du vil. Til pynt kan du bruke hva som helst. Som tidligere sagt, i min barndom brukte vi kokos, her har jeg brukt kakestrø iform av stjerner. Du kan også knuse en peppermyntedrops eller stang og dyppe/strø oppå sjokoladen.

Blande alt det tørre og rør inn eggehviten. Drypp så i peppermynte dråpene. Pass på at du ikke tar for mye, da blir røren fort besk. begynn med tre/fire dråper og smak deg fram til ønsket smak. Noen vil ha sterkere og noen svakere.

Røren skal være såpass fast at du kan forme små baller av den. Lag til ønsket form. La dropsene stå kaldt en liten stund, da er de lettere å dyppe i den lunkne sjokoladen. Sjokoladen smelter du for øvrig over vannbad slik at den ikke svir seg og får en brent smak. Tilslutt tilsetter du ønsket pynt mens sjokoladen fortsatt er våt og setter tilbake i kjøleskap. 

Velbekomme. Disse smaker deilig.

Kommentarer
Så koselig, er gøy når juletiden nærmer seg :)

Annette

30.11.2013 kl. 12:11
Mammaine: Juletid er desidert den beste :) selv om det er kaldt ute så er det koselig og varmt inne? eeelsker julen ;)

Tord Viktor

30.11.2013 kl. 12:13
Så fantastisk! Peppermyntedrops er herlig. Jeg lærte å lage hjemmelagede peppermyntedrops først på folkehøgskolen. Hjemme hadde vi mest holdt oss til kaker, men så laget vi konfektsjokolade noen ganger.
Ja det er sant, sitte inne i varmen og se på snøen - høre julemusikk, se jule flimer. Det er såååå koselig :)

Annette

30.11.2013 kl. 12:32
Tord Viktor: Elsker disse dropsene. Det minner meg om min barndomsjul :)

Annette

30.11.2013 kl. 12:33
Mammaine: Jeg kunne ikke vært mer enig - spørs om jeg ikke skal mase meg til en julefilm ikveld, med julegløgg eller voksen kakao, hehe
Det høres jo ut som den perfekte jule kvelden, hihi ;)
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits