Time to get spooky..

Har du handlet inn gresskar enda, og er du klar til imorgen? Da er det dagen for knask eller knep (dårlig ord så jeg går for trick og treat). Det er flere år siden nå, men jeg hadde en periode (før halloween var såpass populært som nå) der jeg kjøpte inn gresskar og skar ut til lykter. I den perioden hadde jeg et søskenbarn som gladelig fikk lov til å hjelpe til. Hadde tenkt å gjøre gjentagelse igjen ifjor men det rant ut i sandnen. Alt for travelt til at jeg noen gang fikk tid. Men iår - jupp. It is going down. Gresskar er innkjøpt og idag er dagen for carving.

Dersom du trenger ideer til hvordan du skal lage ditt egen gresskarlykt finner du masse inspirasjon hvis du googler pumpkin eller om du har pinterest skriv pumpkin carving eller halloween så får du masse tips. Det finnes noen sykt bra tips og kunstneriske påfunn der ute. Se bare hva jeg fant på pinterest:


Her ute på jæren har gunnar wiig selvplukk på ditt eget gresskar i oktober, jeg mener å ha hørt at det var forrige søndag (27 oktober), men du får også kjøpt i de fleste dagligvarebutikker. Det å plukke sitt eget gresskar er en tradisjon som amerikanerne spesielt kjenner seg igjen og hva er vel mer hyggelig enn å gjøre det til en kjekk utflukt for barna - en heldag. Kakao, kansje småkaker laget av gresskar og prikken på i´en selve utskjæringen. Du trenger et mønster og to skarpe kniver. En stor til å fjerne toppen, en skje eller iskje til å fjerne innholdet og en mindre men skarp kniv til å lage mønsteret du vil har. Dersom du er veldig dyktig og kreativ så kan du bruke en peeler til å lage mønster i skinnet til gresskaret. Eller om du vil gjøre det enkelt - bruk kakeformen ala pepperkake former. Go nuts.

Gresskar er så mye mer enn morsomme lykter. Absolutt alt på gresskaret er spiselig og kan brukes til mye forskjellig. Igjen, en kjapp søk på internett og du får opp i tusentall. Kan jeg friste med en Pumkin latte, eller en spicy pumpkin cake. Det mange ikke er klar over er at gresskar i tillegg til å smake godt også er bra for helsa. Ta for eksempel vare på frøene og stek dem i ovnen med litt tilsatt smaksetting. Kjempe god og sunn snack.
Mmmm, nå ble jeg sulten på litt digg halloween godis. Tar turen ned til lillesøss og niesen min, for min egen pumpkin carving senere idag. Kansje jeg skal ta med litt gresskar inspirasjon iform at mat og drikke, Vi får se om jeg orker det, men å toaste frøene det tror jeg vi må prøve ut ♥

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits