La Dolce Vita - part 2

Har så mye å fortelle om italia, at dette nesten kunne blitt en ren reiseblogg. Det skal det ikke bli. Slapp av. Men vi var tross alt i italia i hele 2 uker, og selv om vi ikke fartet en hel haug rundt på fra plass til plass fikk vi alikevell sett utrolig mye. Vi var heldige med tidspunktet. Reiste i tidlig juni og da slipper du det verste rushet med turister. Det skjedde en del i Cortona by når vi var på ferie så det var ulike aktiviteter nesten hver kveld vi var på besøk.

Det første som møtte oss var en prosesjon med utkledde folk fra middelalderen. En event fra middelalderen som var opprettet i 1373 i forbindelse med et bryllup. Gatene er dekorert i middelalderstil med flagg, blomster og utkledde mennesker. Det holdes leker på torget med bueskyttere fra de 5 kvartalene i Cortona der et kvartal til slutt står som vinner av gullpilen. Fantastisk fasinerendes.En annen kveld var det brudeshow ute på torget. I slutten av vår periode var det korpskonkuranse der ulike korps spilte opp for folkemengden. Og alle disse eventene samler folk hver eneste kveld.

Men nå var ikke ferien våres kun Cortona. Selv om den lett kunne ha vært. Vi var en tur innom Siena:


Får du noen gang sjansen til å kjøre til Siena, reis utenom hovedveien og inn på de gamle veiene isteden. Fy for et syn og du får virkelig oppleve Toscana med sine grønn kledde åser. Jeg ble helt forelsket.Og vi hadde shopping i Arezzo:


Fikk dessverre ikke dokumentert handelen men jeg fant en masse kjekke ting i denne byen. Det var litt mer storby sus over Arezzo. Her fant vi alle de store kjedene. Og jeg hadde min første Sephora opplevelse. Kjekk butikk.

Siste nevnte (Arezzo by) var skylden (delvis, for Espen klarte å shoppe 4 par sko i Cortona) for overvekt på vei hjem. Espen hadde hele 35 KILO i kofferten sin!?!  Så enden på hele visa ble at vi måtte kjøpe en ny koffert (70 ?) flytte over fra den overvektige kofferten og sende på ny (nye 70 x 2 ?) Det hele ble en litt dyr affære - så jeg håper vi har lært til neste tur ;)

#ferieminner

 

 

 

Kommentarer

scarlets

20.07.2013 kl. 21:48
Kos deg masse på ferie :-)

Annette

20.07.2013 kl. 22:21
scarlets: Tusen hjertelig takk... :) Italia er fantastisk :)
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits