LA DOLCE VITA -part 1

Det gode liv.... En stor drøm er å engang få eie et landsted i Italia.

Elsker å reise og var nylig på to ukers ferie i toscana, rett utenfor Cortona. Har dere lest eller sett filmen Under the tuscan sun? Denne er filmet inn her.

Kan ikke forklare hvorfor jeg har sånn tiltrekning til akkurat Italia, i min tidligere ungdom var det Frankrike med Stor F så ble fokuset rettet mot Spania i en periode og nå ITALIA.. Fantastisk deilig folkeslag. Jeg fikk Espen med meg til Italia for første gang ifjor på en 9 dagers sommertur. Da leide vi bil og kjørte rundt i store deler av Nord Italia. En ganske travel men utrolig kjek tur. Så vellykka at Espen selv foreslo en ny tur til Toscana iår, jeg var ikke sen med å starte bookingen. Her gjelder det å smi mens jernet er varmt.

Til forskjell fra ifjor velgte vi å leie et feriehus slik at vi hadde en base. Vi leide alikevell en bil for det er lett og komme fram og tilbake. Og dessuten kan du bestemme litt mere selv og du er uavhenging. Jeg søkte opp på nettet (googlet) feriehus til leie toscana og valget vårt falt på en liten søt ombygget låve med sengeplass til 4 stk. Et kriterium for oss var at det skulle ha svømmebasseng og det fikk vi her. Huset la capannina lå rett nedenfor Cortona med den flotteste utsikten. Huset fant vi på nettsiden www.emmavillas.com. De var veldig profesjonelle og dette funka kjempe flott for oss. Italienske men de snakker engelsk.

Den fantastiske utsikten til Cortona By. Åååh lengter allerede tilbake.Nå brukte vi egentlig innsiden av huset til kun å lage mat og sove i. Ellers bodde vi for det meste under den overbygde terassen. Vekslet mellom solsenga og skygge på terassen.

Feriehuset ligger i en liten landsby som heter Camucia, ca 10 min. fra Cortona med bil. Cortona ligger på en høyde (600moh) på grensen til Toscana og Umbria. Det er få taxier å få tak i så du er avhenging av å kjøre bil til og fra. 

Selve Cortona by er en bil fri (nesten iallefall) så du må parkere på utsiden av bymurene og spasere opp til torget. Vil anbefale å ha på godt skotøy, siden cortona er etablert på toppen fører det en del bratte gater opp til torget. Selve torget og gata Via Nationale er den eneste gata i Cortona som er flat. Ellers er det mellom bakkar og berg. En fin liten treningsøkt med på kjøpet.


Til tross for at vi var her i hele 2 uker. Klarte vi ikke komme oss rundt i hele byen. Vi har hatt lunch og middager her. Vi har vært på museum og vi har sett de lokale festivalene. Alikevell ble jeg ikke lei av byen. Og vi har mange spisesteder vi kan besøke en annen gang. Obligatorisk er jo å ta seg en Gelato... mmm iskrem på italienskvis blir ikke bedre enn dette.

Cortona kan anbefales på det sterkeste og jeg kommer fint tilbake hit for atmosfærens skyld. Det er deilig å sitte på en av de små bruscetteriene og skue over alle turistene som myldrer. Når vi besøkte byen var det mange amerikanerer på besøk men vi hørte også en eller to skandinaviere som hadde funnet veien hit. Husk å nyte et godt glass Chianti eller/og en stor gelato. Da er sommeren komplett.

Bon voyage #ferieminner

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
Annette

40 er det nye 20 sies det... selv føler jeg meg ikke en dag eldre og det å bli eldre er så absolutt ingen unnskyldning for å leve ett spennende og fullendt liv. Samboer og barnløs - på jakt etter det gode liv. Og lidenskapelig opptatt av reise. Følg meg på ferden Kontakt: annette.munkejord@gmail.com

annette@travellingmunk.comwww.cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet <br>Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringer!
Cocoo.se - Din smykkebutikk på nettet
Masse lekre halskjeder, armbånd, klokker, øredobber og ringerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggere
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits